Skip to content Skip to footer

Joni Mitchell

Reckless Daughter
Forfatter:David Yaffe

En fortælling om Joni Mittchells liv, fra hun fødes i Canada som Roberto Andersson, får børnelammelse, får sin første guitar og lærer sig selv at spille, tager til folkfestivaller, bliver gravid, skifter navn, bortadopterer sin datter og ender eller begynder i New York, hvor hun endelig bryder igennem, efter at Judy Collins indspiller hendes sang ”Both Sides, Now”, der når toppen af salgslisterne.

Yderligere information

Sidetal

350

Udgivelsesdato

14.12.2018

Køb bogen

title Beskrivelse

Joni Mitchell, født 1943, er den mest indflydelsesrige kvindelige singer-song writer, siden rockmusikkens begyndelse. Hun blev en stjerne allerede i folkemusiktiden i 1960’erne. Hun fyldte utroligt meget i den tidlige rock & flower power-tid i Californien, og senere i livet kom hun, som den stærke guitarspiller og komponist hun var, til at spille en stor rolle i fusionsjazzen, hvor hun indspillede plader med alle de store stjerner, Jaco Pastorius, Wayne Shorter og Herbie Hancock.

 

"En ganske krævende, men også berigende og klog biografi om en af rockens største sangskrivere, Joni Mitchell."
Bent Stenbakken, Nordjyske Stiftstidende

"... en fin og detaljerig bog om et af de største ikoner. Kvinden fra prærien, der malede et helt årti i sine egne farver."
Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

"Så hvorfor overhovedet læse en biografi? Well, fordi de bedste fortæller, at mennesket er et mysterium. Det er en lad-som-om-voksenleg, hvor vi anerkender, at vi aldrig kommer til at kende hovedpersonen, men dog alligevel dimensioner af vedkommende ... David Yaffes strålende biografi 'Reckless Daughter – Et portræt af Joni Mitchell' kan alt dette. Udfolder en kompleksitet. Dårskaben og genialiteten."
Ralf Christensen, Information

"Bogen er velskrevet, og rejsen gennem Jonis liv, musik og tekster er vedkommende og stemningsskabende."
Lektørudtalelse, Maja Ellegaard-Petersen

  • Originaltitel: Joni Mitchell
  • ISBN: 9788772042053
  • Oversætter: Steen Fiil Christensen
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson