Skip to content Skip to footer

Hvid skrøbelighed

Hvorfor det er så svært for hvide at tale om racisme
Forfatter:Robin DiAngelo

Hvorfor det er så bydende nødvendigt for hvide at fortælle, at vi er uskyldige i hvid overlegenhed og favorisering? I ‘Hvid skrøbelighed’ undersøger DiAngelo, hvorfor den hvide hud er så tynd.

Yderligere information

Sidetal

247

Udgivelsesdato

21.05.2021

Køb bogen

title Beskrivelse

I denne øjenåbnende bog udforsker Robin DiAngelo fænomenet ‘hvid skrøbelighed’: hvides uvillighed til at forstå hvidhedens rolle i den systemiske racisme.

DiAngelo gennemgår de forsvarsmekanismer, som hvide giver udtryk for, når emnet falder på racisme og hvidhed: vrede, frygt, skyld eller tavshed. Bare det at blive omtalt som hvid får mange til at føle sig angrebet. Vi taler indigneret om, at vi er ‘farveblinde’, eller at vi er ‘opdraget til at behandle alle ens’, vi bliver aggressive eller sårede, hvorefter fokus hurtigt fjernes fra samtalen om hvides rolle i racismen og i stedet kommer til at handle om hvides sårede følelser.

Denne modvilje mod at tale om hvidhedens rolle i racismen forhindrer os, ifølge DiAngelo, i at tage vigtige samtaler om emnet op og umuliggør reel forandring. Bogen henvender sig direkte til hvide og sætter ord på et fænomen, som nok kan vække ubehag, men som også kan være med til at skabe forandring. Hvid skrøbelighed har, siden den udkom i 2018, været med til at igangsætte et kulturelt gennembrud og har forandret samtalen om ulighed.

  • Originaltitel: White fragility
  • ISBN: 9788772046495
  • Oversætter: Charlotte Kornerup
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson