Skip to content Skip to footer

Hvem er bange for Moby Dick?

Forfatter:Anders Magelund Forfatter:Mikkel Fønsskov

om topchefer, der leder med skønlitteratur

“Spændende og inspirerende interview-bog om skønlitteraturens forunderlige kraft, som det selvfølgelig også er givtigt at dykke ned i som leder.”
Carsten-Güllich-Nørby, Lektørudtalelse

Yderligere information

Sidetal

296

Udgivelsesdato

28.10.2021

Køb bogen

title Beskrivelse

Mikkel Fønsskov og Anders Magelund har interviewet ni af landets absolutte topledere og en kendt og elsket forfatter. Resultatet er en inspirerende bog, der ikke alene stimulerer læselysten, men også blotlægger, hvorfor læsning af skønlitteratur er det mentale brændstof, som driver disse ledere.

I ‘Hvem er bange for Moby Dick?’ hører vi fra lederne selv, hvorfor de til hver en tid hellere læser en god roman end en ledelsesbog – hvordan det styrker deres empati, gør dem bedre til at kommunikere og motivere, og hvordan skønlitteratur lærer dem at træde i karakter. Det er de gode historier, der gør dem klogere på værdier, trends, og hvad der egentlig driver mennesker og medarbejdere, og på hvordan man leder gennem store transformationer og forløser potentialer.

Hvem skulle have troet, at nogle af Danmarks vigtiste topledere baserer deres lederskab på Karen Blixen, John Steinbeck og Henrik Pontoppidan?

Samtalepartnere: Knud Bartels, Marianne Dahl, Mette Frederiksen, Christian Jensen, Morten Hesseldahl, Hanne-Vibeke Holst, Henrik Mulvad, André Rogaczewski, Sine Sunesen og Margrethe Vestager.

"Man kan håbe på, at fremtiden tilhører den leder, som formår at læse sine medmennesker, kan navigere i tid og rum og evner perspektivskift, og som har tilegnet sig de nævnte kompetencer gennem læsning. Kunsten, herunder skønlitteraturen, kan tilbyde et særligt erfaringsrum for lederudvikling og lederpraksis, som hverken regnemaskinen eller pulsmåleren formår. Også selv om kunsten er et mål i sig selv."
Finn Wiedemann, POV International

"Der skal være mindre styrke, ironman og killer instinkt og mere empati, menneskelighed og rummelighed. Og husk: Det, du har i hovedet, kan ingen tage fra dig. Læs!"
Krista Bauer, Bogblogger.dk

"Spændende og inspirerende interview-bog om skønlitteraturens forunderlige kraft, som det selvfølgelig også er givtigt at dykke ned i som leder."
Carsten-Güllich-Nørby, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Hvem er bange for Moby Dick?
  • ISBN: 9788772046853
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe