Skip to content Skip to footer

Hvad vil tænkning sige?

Forfatter:Martin Heidegger

Martin Heidegger er en af det 20. århundredes største tænkere. Denne bog består af en række forelæsninger, som var de første Heidegger holdt efter krigen. De udkom i bogform i 1954, og værket bliver af mange betragtet som det vigtigste inden for hans sene filosofi.

Yderligere information

Udgivelsesdato

30.11.2012

Sidetal

250

Køb bogen

title Beskrivelse

I bogen forsøger Heidegger at genfortolke betydningen af sit hovedværk, Væren og tid, ved at forstå væren med afsæt i menneskets tænkning eller rettere mangel på samme. Provokerende, men øjenåbnende tager han i Hvad vil tænkning sige? udgangspunkt i en påstand om, at det ”betænkeligste er, at vi endnu ikke tænker, stadigvæk ikke, selvom verdens tilstand bliver fortsat mere betænkelig.” Derfra går Heidegger, som også i Væren og tid, tilbage til de tidlige græske tænkere, og gennem en fortolkning af Parmenides undersøges det, hvorledes tænkningen er blevet forstået gennem filosofihistorien og frem til moderne tid, hvor en tænkning synes mere påkrævet end nogensinde.

Bogen er forsynet med et efterskrift af Thomas Schwarz Wentzer, der introducerer til værket og belyser rammen for dets udgivelse.

"Denne bog viser, hvor Heidegger bevægede sig hen efter 'Væren og tid'. Det er godt, at vi har fået den på dansk. Den er glimrende oversat og forsynet med et instruktivt efterord." Kai Sørlander, Weekendavisen "... der er også i forelæsningerne fra 1951-52 en original og insisterende optagethed af spørgsmålet om væren og tænkningen, som byder os at tænke og giver os en enkelt tanke så indlysende, at den indimellem er til at overse." Rune Lykkeberg, Information "Det mest tænkeværdige i en tid, der giver os noget at tænke, er, at vi endnu ikke tænker. Det er grundpostulatet i Heideggers læseværdige bog 'Hvad vil tænkning sige?', der gengiver en forelæsningsrække på Freiburg Universitet i vintersemestret 1951/ 52 og sommersemestret 1952." Christian Stokbro Karlsen, Nordjyske Stiftstidende

  • Originaltitel: Hvad vil tænkning sige?
  • ISBN: 9788779556331
  • Oversætter: Christian Rud Skovgaard
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler
  • Forord / Efterskrift: Thomas Schwarz Wentzer