Skip to content Skip to footer

Hinandens verden & kompendium til K. E. Løgstrup

Forfatter:David Bugge

Samlet udgivelse indeholdende ‘Hinandens verden. Ledsager til K.E. Løgstrup: Den etiske fordring’ og ‘Kompendium til K.E. Løgstrup: Den etiske fordring’.

 

Yderligere information

Sidetal

456

Udgivelsesdato

09.12.2011

Serie Løgstrup Biblioteket
Køb bogen

title Beskrivelse

K.E. Løgstrup var en stringent tænker, men ikke altid en lige stringent formidler af sin tænkning. Det gælder også i ‘Den etiske fordring’ fra 1956. Imidlertid er dette hovedværk i nyere dansk åndsliv af en sådan originalitet og aktualitet, at det indgår som pensum på flere uddannelsesinstitutioner og studeres flittigt på højskoler og i læsekredse. Og det er her erfaringen, at det ofte volder læseren vanskeligheder at danne sig et overblik over strukturen i bogen.

Det er baggrunden for udgivelsen af disse to bøger:’Hinandens verden. Ledsager til K.E. Løgstrup: Den etiske fordring’ samt ‘Kompendium til K.E. Løgstrup: Den etiske fordring’. Mens ‘Hinandens verden’ i prosaform analyserer, diskuterer og perspektiverer selve bogens indhold og tankerækker, giver kompendiet i punktform en kort og præcis oversigt over hovedtankerne og argumentationsgangen i værket.

"Man kunne ikke slippe hvem som helst løs på et projekt af denne karakter. Såvel forenklinger som umotiverede "sidevogne" kunne hurtigt gøre mere skade end gavn. At det kræver en utrolig grad af indlæsthed i Løgstrups værk og kompleksiteten i det, giver sig selv. Fordelen ved Bugge er, at han gennem sit arkivarbejde også kan alt Løgstrups mindre kendte, herunder utrykte, materiale på fingrene. Han kan derfor spille på et meget stort klaviatur af tekster til mulig perspektivering. Han har adgang til mere polyfilla end så mange andre, når der skal fyldes og fuges."
Nils Gunder Hansen, Kristeligt Dagblad

"Lektor David Bugge har beskæftiget sig intenst med Løgstrups forfatterskab, og hans gennemgang og forklaring af Løgstrups værk ”Den etiske fordring” fra 1956 er omfattende og grundig. Løgstrups etik er oprindeligt skrevet på et dansk for det almene publikum i 1950'ernes Danmark, men der gemmer sig mange dybsindige refleksioner bag tilsyneladende ligefremme betragtninger. Og det er Bugge god til at forklare. Både i den brede fortællende form i ”Ledsager”-værket og i en kort og præcis punktformet gennemgang i ”Kompendiet”.
Henrik Gade Jensen, Jyllands-Posten

  • Originaltitel: Hinandens verden. Ledsager til Den etiske fordring¤Kompendium til Den etiske fordring
  • ISBN: 9788771290363
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler