Skip to content Skip to footer

En verden til forskel

Omstillingens nødvendige frisættelse af det markedsgjorte menneske

En indtrængende opfordring til nytænkning og handling. Bogen er baseret på nutidig samfundsvidenskabelig og psykologisk forskning samt kliniske observationer. Gennem eksempler fra dagligdagens hændelser, fra ældgammel menneskelig visdom, filosofiske og spirituelle lignelser samt erfaringer fra livet i et oprindeligt polynesisk øsamfund giver bogen inspiration til fornyet refleksion, nytænkning og transformerende handling.

“Psykologiens grand old lady har sat sig til skrivebordet for at løse verdens kriser og det er der kommet en fantastisk bog ud af. Fra det psykologiske til det globale niveau tages læseren nænsomt i hånden, og årsager og sammenhænge bliver tydeligere og tydeligere for hver en side der vendes. Når den sidste side er læst står fremtidens etiske valg krystal klare.”
Rasmus Willig

Yderligere information

Sidetal

244

Udgivelsesdato

01.09.2016

Køb bogen

title Beskrivelse

Et bidrag til det nødvendige opgør med den herskende samfundsøkonomiske tankegang, der legitimerer rovdrift på Jorden og mennesker. Bogen viser, at dogmet om konkurrencens nødvendighed på alle niveauer i samfundet og mellem nationer er bedragerisk og berøver os kontakten med vores unikke evne og naturlige tilskyndelse til at samarbejde i fællesskaber. Gennem præcise analyser og illustrerende cases redegøres der overbevisende for, hvordan dette i stigende grad truer vores eksistensbetingelser, liv og sundhed.

Bogen bidrager til et afgørende nybrud i vores forståelse og værdsættelse af, hvad det vil sige at være menneske, og hvordan vi som aktive borgere kan skabe globalt bæredygtige levevilkår. Men det forudsætter, at vi hver især og i fællesskab vælger at realisere de menneskelige værdier og holdninger, der er forudsætningen for at gennemføre projektet

 

"Et sandt mesterværk Denne bog får alt, hvad jeg har af stjerner, hjerter, kokkehuer og hvad man ellers kan bruge, som symboler for en begejstring på en af de mest nødvendige bøger der er udgivet i mange år."
*****
Ole Fournais, Uddannelsesbladet

Thomas Milsted, Point of View International

"Nadja Prætorius har skrevet bogen 'En verden til forskel' som et bramfrit og stærkt bidrag til den aktuelle samfundsdebat. Een lang opfordring til nytænkning og handling. Teksten i bogen emmer af engageret stillingtagen og velovervejet og underbygget forskning og iattagelser. Stilen er er en sand fusion af moralsk oprustning, politisk brandtale, filosofi, videnskabelige facts, spirituelle lignelser og ambitiøs missioneren. Det kunne forfatteren let 'have knækket nakken på', og ikke mindst skræmt læserne langt væk. Det skete så absolut ikke for undertegnede læser. Tværtimod. det er umuligt ikke at lade sig smitte af den seriøse tro på menneskers medfødte lyst og evner til at skabe frugtbare fællesskaber."
*****
Marianne Bindslev, Uddannelsesbladet

"Bogen er inspirerende og fuld af information, eksempler og holdninger. Nogle vil måske finde den provokerende, fordi den præsenterer et perspektiv på menneskelige potentialer, der udfordrer fremherskende grundforståelser, fx af at vækst i produktion og forbrug er nødvendig og at menneskets bevidsthed og handlinger er, og altid vil være, styret af biologisk bestemte behov, af hjernens processer, eller af socialisering og sociokulturelle betydninger og diskurser. Bogen leverer tankevækkende, interessant og kreativ brug af psykologisk forskning og teorier i en samtidsanalyse og fremtidsvision."
Anne Maj Nielsen, P – Psykologernes Fagmagasin

  • ISBN: 9788771298994