Nadja U. Prætorius

Nadja U. Prætorius er forfatter, mag.art. i psykologi og specialist og supervisor i psykoterapi.

Hun påbegyndte sin universitetskarriere som underviser og forsker i studietiden og var herefter ansat som adjunkt og lektor i tværkulturel psykologi og socialpsykologi på Københavns Universitet og RUC. Hun havde i samme periode et forskningsstipendium på Sorbonne, Paris, og virkede som ”visiting” professor på universiteter USA, hvor hun underviste i tværkulturel forskning.

Hun valgte efter adskillige års universitetsansættelse et karriereskift og uddannede sig til klinisk psykolog. Med baggrund i terapeutuddannelse i Skandinavien og USA arbejdede hun bl.a. som privatpraktiserende psykolog og som supervisor og underviser for psykologer og andre professionelle behandler i private og offentlige institutioner. Hun har især beskæftiget sig med forebyggelse og behandling af traumer og stress.

Hun udgav i 2007 bogen: ‘Stress-det moderne traume’ og i 2013 ‘Den etiske udfordring i en global tid’, (Dansk Psykologisk Forlag). Hun er medforfatter til antologier om stress og uhensigtsmæssige arbejdsforhold i social- og sundhedsvæsenet og i undervisningsinstitutioner, (Forlaget Klim og Forlaget Samfundslitteratur) – og senest: ‘Tag etikken tilbage’, 2015, (Jensen og Dalgaard). Hun er desuden forfatter til en lang række forskningsartikler. Endelig er hun foredragsholder på bl.a. Universiteter og professionshøjskoler, på Folkeuniversitetet, i fagforeninger og på konferencer om arbejdsforhold.