Skip to content Skip to footer

En sang til dystre tider

Forfatter:Ian Rankin

John Rebus’ datter har brug for ham – mere end nogensinde – men kan han træde ud af rollen som efterforsker og ind i rollen som far?

Yderligere information

Udgivelsesdato

10.05.2004

Sidetal

226

Serie Fox & Rebus
Serienr.

8

Køb bogen

title Beskrivelse

“I de dystre tider
Synges der da også?
Også da synges der.
Om de dystre tider.”
Bertolt Brecht

Det er midt om natten, da hans datter, Samantha, ringer. Rebus er klar over, det ikke er godt nyt. Og det er det da heller ikke. Samanthas mand er forsvundet, og ingen har set ham de sidste to dage. Rebus frygter det værste, og hans erfaring fra næsten en menneskealder hos politiet siger ham, at hans datter bliver den hovedmistænkte.

Ved daggry kører han langs den vindomsuste kyst til den lille by med de store hemmeligheder. For første gang i sit liv frygter han sandheden.

"Igen skriver Rankin i et elegant, glidende sprog med både et rask behageligt tempo og en konkret og kompliceret sandsynlighed. Sat op på gnistrende møder med de implicerede mistænkte, som så at sige hver især får en scene i plot og drama, som til sidst skaber en sørgmunter og spændende helhed."
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bo Tao Michaëlis, Politiken

"Rebus er trods helbredsproblemer og familierelaterede kvaler stadig i mental topform, og med Rankins usentimentale sprogtone og sofistikerede plotopbygning leveres en finurlig kriminalistisk samtidsroman, som flugter med Brechts strofe om, at der skam synges i de dystre tider, om de dystre tider."
Merete Reinholdt, Berlingske

"Konstitutionen burde lægge en dæmper på ham, men [Rebus] er endnu så rapkæftet, at han indimellem faktisk fortjener at få bank. Som da han i frustration over ikke at kunne komme forbi en betjent, der holder vagt ved et mordsted, forklarer betjenten, hvor langt nede denne er i hierarkiet, når han har sådan en møgtjans."
Bo Bjørnvig, Weekendavisen

"Bogens titel, 'En sang til dystre tider', rimer godt på stemning og tone. Der er noget sendrægtigt over handlingen, noget lidt traurigt trist mellem personerne, uanset om de er på natklub i Edinburgh, eller spejder gennem de skotske tåger i højlandet. Sproget glider elegant, uanset om det gælder en af Rebus’ sarkastiske bemærkninger eller det er spændingsopbygningen frem mod opklaringen. Man er i sikker havn med Rankin og Rebus endnu en gang, uanset om hovedpersonen er blevet noget mere usikker til bens ..."
Morten Kidal, Bogblogger.dk

“Det kan godt være, at den stoute skotte John Rebus er udfordret af snigende kropsligt forfald, men Rankins fremragende serie er simpelthen stadig krimi i absolut topform.”
Carsten Güllich-Nørby, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: A Song for the Dark Times
  • ISBN: 9788772046167
  • Oversætter: Søren K. Barsøe
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson