Skip to content Skip to footer

Mellem venner

Forfatter:Ian Rankin

En elegant hvem snyder hvem-thriller, der præsenterer en række spændende Edinburgh-typer – både de såkaldt pæne drenge og de rigtig slemme.

Yderligere information

Udgivelsesdato

05.03.2010

Sidetal

313

Køb bogen

title Beskrivelse

Sammen med to gode venner finder rigmanden og playboyen Mike Mackenzie ud af, at the National Gallery of Scotland holder ‘åbent hus’ med offentlig adgang til kælderarkiverne én gang om året. Nede i mørket er der opmagasineret mængder af malerier, og på åbent hus-dagen skulle det være muligt at rippe museet for en håndfuld af de mest værdifulde af dem, bare man planlægger det grundigt nok og allierer sig med de rigtige folk.

Et storstilet kunsttyveri udtænkes og planlægges til mindste detalje. Ideen er at stjæle materialerne, uden at nogen vil opdage, at de er forsvundet. Men rigtig meget har det med at opføre sig anderledes end planlagt – alene det at holde styr på, hvem der egentlig er venner med hvem.

"Plottets bærende præmis, nemlig spørgsmålet om, hvem der snyder hvem, fænger fra start til slut. ... Rankin kan også uden Rebus.
" Tonny Vorm, Information

"’Mellem venner’ er Ian Rankins første kriminelle sag, efter at hans figur John Rebus er gået på pension i maltwhisky. Og man mærker hans glæde ved at kreere en frisk og frejdig sag, som handler om at røve nogle malerier og slippe godt fra det. ’Mellem venner’ er underholdende med Rankins vanlige tæft for antydningens kunst."
Bo Tao Michaëlis, Poltiken

"En god krimi til foråret, når sneen er væk og samtidig en trøstende roman til dem, der savner John Rebus, for Ian Rankin er stadig i fin form."
Morten Bagger, Litteratursiden.dk

  • Originaltitel: Open Doors
  • ISBN: 9788779556874
  • Oversætter: Søren K. Barsøe
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler