Skip to content Skip to footer

Drømmenes gud

Forfatter:Gard Sveen

Femte bind i Tommy Bergman-serien.

Yderligere information

Sidetal

308

Udgivelsesdato

26.03.2020

Serie Tommy Bergmann
Serienr.

5

Køb bogen

title Beskrivelse

Ikke langt fra Tommys lejlighed springer en bil i luften. Det ligner en nådesløs likvidering, der også kræver helt uskyldige liv. Tommy finder bogstaveligt talt sig selv midt i eksplosionens centrum.

Tommy Bergmanns efterforskning har tidligere bragt ham på sporet af fortiden, men denne gang kommer den helt tæt på. Der er ved at være styr på dagliglivet for Tommy, og det er en afgørende krykke for ham, da han kaster sig ud i den medrivende efterforskning, der har storpolitiske konsekvenser. Trådene rækker tilbage til krigen i Beirut, og Israelerne hjælper til med efterforskningen. Hvordan kan den gamle konflikt nå helt til Norge? Nu er det Tommys opgave at udrede fortiden, så fremtiden kan se lidt lysere ud.

Femte bog i serien om Tommy Bergmann

"Gard Sveen skriver fantastisk godt. Kort lakonisk og langt lyrisk. Med litterære ambitioner, som stort alle lykkes. Sanseligt, impressionistisk, aldrig mekanisk. Med sans for de sigende detaljer, både guder og djævle elsker at gemme sig i. Forbilledet er den angelsaksiske politiske thriller i almindelighed, Graham Greene og John le Carré i særdeleshed. Spioner dør ved daggry, skæbnen er en skælm, Gud er ikke død, men sover kun. Især i kogende Beirut. Et kaotisk karneval både for store følelser og store forbrydelser. I den grad anbefalet for læseren m/k, der aldrig nåede sidste fly ud af fiktionens Casablanca."
Bo Tao Michaëlis, Politiken

“Gard Sveen er nok Norges bedste bud på en national mester inden for den politiske spændingsroman … ‘Drømmenes gud’ er en fremragende politisk spændingsroman lidt a la John le Carré om både en efterhånden glemt krig i Mellemøsten og om en Kold Krig, der er fortsat til trods for den ny verdensorden.”
***** Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten

"’Drømmenes gud’ er meget velskrevet, og forfatteren formår at skrue en enormt spændende handling sammen i denne roman, der lige så meget er en politisk roman som en krimi. Handlingen udspiller sig skiftevis i Oslo i 2017, i Beirut i 1982 og i Israel i 1981, og selv om man skal holde tungen lige i munden for ikke at tabe tråden, holder spændingen lige til sidste kapitel."
Anne Klara Bæhr, Litteratursiden

"Spændende og velkomponeret krimithriller, der kræver noget af læseren." Lone Krøgh, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Drømmenes gud
  • ISBN: 9788772044569
  • Oversætter: Brian Dan Christensen
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson