Skip to content Skip to footer

Bismarck

Viljen til magt
Forfatter:Norbert F. Pötzl

Tysklands første og mest navnkundige rigskansler prægede den europæiske historie gennem sit virke. Otto von Bismarck var en stærk karakter, som stod fast, når det gjaldt, men som også bevægede sig smidigt mellem konservatisme og en retvisende reformpolitik. Var Bismarck en samlende figur, der forenede Tyskland og skabte stabilitet i Europa, eller var han manden, der banede vej for Adolf Hitler?

Yderligere information

Sidetal

328

Udgivelsesdato

28.10.2022

Køb bogen

title Beskrivelse

Norbert F. Pötzl trækker på den ekstensive, men ofte forvirrende Bismarck-forskning. Via tematisk organiserede kapitler skaber han en farbar vej i receptionen af det menneske, som historien endnu ikke har stemplet som helt eller skurk.Denne bog giver et imponerende klart overblik over de historiske kendsgerninger, mens den belyser, hvem Bismarck var både som menneske og politiker.

“Kompakt, men glimrende formidling om en af historiens helt store og myteomspundne skikkelser. At der tages udgangspunkt i de mange konflikter og håndteringen af dem tegner et billede af et Tyskland og et Europa i voldsom historisk udvikling. Forfatteren forholder sig kritisk og nuanceret til mennesket Bismarck og hans betydning i samtid og eftertid.” Martin Minka Jensen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Bismarck – Der Wille zur Macht
  • ISBN: 9788772048598
  • Oversætter: Ole Thage
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe