Skip to content Skip to footer

Bid (Storskrift)

Forfatter:Martin Jensen

Andet bind i den danske, anmelderroste spionthriller om Laust Palk, der skrev sig lige ind i genren lystfisker noir.

Yderligere information

Udgivelsesdato

01.01.2024

Sidetal

406

Serie Ringen
Serienr.

2

Pris inkl. moms

1399,00

Bestilling

bestillinger@klim.dk

title Beskrivelse

Mandag den 20. december 2021 ser Palk en mand skrå over parkeringspladsen ved Superbrugsen i Haarby på Fyn. Han er sikker på, det er den irske terroristleder, han så falde for en kugle i nakken på Vesterbro for tredive år siden. Palk henvender sig til sin tidligere arbejdsgiver i Ringen, og noget modstræbende må Karna Ingeld endnu engang samarbejde med den forhenværende agent, der er utilfreds med, at han ikke længere kan styre slagets gang. Det bidrager ikke til Karnas arbejdsro, at hendes tidligere samarbejdspartner, den engelske agent Marc, pludselig dukker op med meddelelsen om, at den genopstandne irer betales af russiske efterretningstjenester for at udføre et attentat, der skal trække Vestens opmærksomhed væk fra Ruslands overfald på Ukraine.

Sammen indleder de tre en kamp mod uret for at afdække, hvor og hvornår angrebet mod Vesten skal finde sted, og da de lykkes, må Marc og Karna drage til det vestlige Irland for at forhindre det planlagte drab på den britiske premierminister og efterlade en forbitret Laust, der raser mod at være tvunget til at overlade arbejdet til andre. Men Palk finder sig ikke i at være sat ud på et sidespor, og snart dukker en excentrisk britisk fluefisker op på hotellet, hvor de to kolleger hver for sig kæmper med at bevare kontrollen med sagen i et påtvunget samarbejde med irske kolleger, dels med at finde ud af, om deres følelser for hinanden er rent kollegiale.

Men der er også andre følelser på spil. For Karnas vedkommende vreden over at møde visse kollegers sexistiske indstilling til kvindelige agenter, for Marc tabet af et nært familiemedlem, der i sin tid blev offer for en IRA-bombe. Og de lærer, at som tilsyneladende døde mennesker kan genopstå, kan ens viden om, hvad der er sket, pludselig vise sig at være forkert, hvilket kan få skæbnesvangre konsekvenser for ens valg.

“Martin Jensen, forfatteren bag de roste krimiserier om Assens i Middelalderen og kong Knud i Danelagen, har som tidligere godt tag om sit stof og kan strikke en overbevisende og hæsblæsende agenthistorie sammen.”
Jyllands-Posten, Lars Ole Sauerberg

"Med 'Bid' går Martin Jensen ned ad traditionsrige stier. Ind i en motivkreds, som er blevet skildret gribende af engelske og irske krimiforfattere såsom Gerald Seymour, Ken Bruen og Adrian McKinty. Men det klarer han faktisk med bravur. Martin Jensen strikker et godt plot sammen, mens han fortæller om Irlands traurige historie."
Bo Tao Michaëlis, Politiken

"Det er en spændende og aktuel bog om agenter og hemmelige tjenester, og der er godt gang i action især i slutningen, men der er også plads til lidt kærlighed mellem den danske, benamputerede Karna Ingeld og hendes engelske makker Marc."
Drustrups Bogblog

“Jensen fortsætter det meget høje niveau fra første bind i serien. Der er mere kød på karaktererne, og dynamikken mellem den erfarne Laust og den yngre Karna er glimrende – det samme kan siges om deres relation til den britiske agent Marc. ‘Bid’ er skruet sammen som en klassisk spionthriller af internationalt format, og samtidig har den anker i den danske muld på Fyn, tæt på Assens. Plottet er tilpas kompliceret, og der kommenteres både på den nuværende krig i Ukraine samtidig med, at der trækkes spor tilbage til konflikten i Nordirland. Denne læser sad på krogen!”
Jacob Holm Krogsøe, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Bid
  • ISBN: 9788775910212
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson

Du kunne også være interesseret i...