Skip to content Skip to footer

Knausgårds blik

Mellem religiøs længsel og menneskeligt nærvær
Forfatter:Hans Nørkjær

kr.300

Sognepræst Hans Nørkjær fra Aarhus Domkirke giver en dybereliggende forståelse af den tænkning og det livssyn, vi præsenteres for i gennem Karl Ove Knausgårds samlede forfatterskab.

Yderligere information

Udgivelsesdato

21.02.2025

Køb bogen

title Beskrivelse

Den norske stjerneforfatter Karl Ove Knausgård er i sit livssyn udspændt mellem en postmoderne nihilisme og et religiøst længselsfuldt kunstnerkald. I et forsøg på at overvinde denne spænding eller krise kredser Knausgård om, hvordan man i tilværelsen sætter det rette forhold imellem det evige og det jordiske eller ”det vertikale” og ”det horisontale” perspektiv, så man hverken forfalder til religiøs eskapisme eller materielt snæversyn. Noget af det mest interessante ved Knausgård er hans ønske om at tænke tilværelsens lille og store perspektiv sammen, hvorved menneskelivet kan betragtes ud fra den gådefuldhed, storhed og skønhed, som tilværelsen berettiger til.

Sognepræst Hans Nørkjær fra Aarhus Domkirke giver en dybereliggende forståelse af den tænkning og det livssyn, vi præsenteres for i gennem Karl Ove Knausgårds samlede forfatterskab. Nørkjær giver på den baggrund et bud på, hvordan kristendommen kan se ud på det 21. århundredes præmisser.

  • ISBN: 9788775910243