Skip to content Skip to footer

Girl in a Band

Min historie
Forfatter:Kim Gordon

Medrivende biografi om Kim Gordon, der var en af frontfigurerne i det banebrydende postpunkband Sonic Youth. I dag er hun et ikon i rock- og modebranchen – aldrig mainstream, ofte på forkant.

“Som det er med en Patti Smith er det velgørende at se rocken fra helt andre sider end en ofte stereotyp maskulin journalistik kan opbyde. En anderledes og udvidende bog. Med detaljer og en forfatter, der blotlægger sin sjæl og store personlighed med stor ærlighed og integritet. Og af den slags, hvor man kommer til at vende tilbage for lige at få en detalje eller vinkel med, når de sidste 30 års musik skal vendes. Stærkt anbefalelsesværdig.”
**** Torben Holleufer, GAFFA

“Den let rodede, langtfra kronologiske struktur og den befriende mangel på patos gør ‘Girl in a Band’ til en af de mere usædvanlige, men absolut også mere interessante selvbiografier. Selv for læsere, der som undertegnede blev født længe efter, at Gordon tog de første basgreb til sin alsidige karriere, vil finde bogen være fascinerende.”
***** Anne Skov Thomsen, Nordjyske Stiftstidende

Yderligere information

Sidetal

300

Udgivelsesdato

16.06.2016

Køb bogen

title Beskrivelse

Kim Gordon var en af frontfigurerne i det banebrydende postpunkband Sonic Youth. I dag er hun et ikon i rock- og modebranchen – aldrig mainstream, ofte på forkant.

I sin bog fortæller hun om sin opvækst, om hvordan det er at være ‘pigen i bandet’ i en mandsdomineret rockverden, og om ægteskabet med guitaristen i bandet, Thurston Moore, som ender brat og dramatisk.

"Også 'Girl in a Band' er rock and roll og god underholdning, letlæst og dybtstikkende. Men heldigvis mere end det. Den er en række stærkt sansede sindsbilleder på et fluktuerende USA, hvis asociale aspekter siden Reagan-æraen er blevet stadigt mere markante. Den er en rejse ind i kunstens filtrede verden, hvor kommercialisme og integritet konstant toppes. Den er en udforskning af, hvorledes sårbarhed vendes til styrke. Og den undersøger uden omsvøb eller bortforklaringer, hvordan det er som kvinde at navigere i en mandsdomineret verden uden at miste sig selv undervejs. Og sidst men ikke mindst handler den om at rejse sig efter en knockout og fortsætte med sit liv. Alene det gør den værd at læse."
Klaus Lynggaard, Information

"Som det er med en Patti Smith er det velgørende at se rocken fra helt andre sider end en ofte stereotyp maskulin journalistik kan opbyde. En anderledes og udvidende bog. Med detaljer og en forfatter, der blotlægger sin sjæl og store personlighed med stor ærlighed og integritet. Og af den slags, hvor man kommer til at vende tilbage for lige at få en detalje eller vinkel med, når de sidste 30 års musik skal vendes. Stærkt anbefalelsesværdig."
**** Torben Holleufer, GAFFA

"Den let rodede, langtfra kronologiske struktur og den befriende mangel på patos gør 'Girl in a Band' til en af de mere usædvanlige, men absolut også mere interessante selvbiografier. Selv for læsere, der som undertegnede blev født længe efter, at Gordon tog de første basgreb til sin alsidige karriere, vil finde bogen være fascinerende."
***** Anne Skov Thomsen, Nordjyske Stiftstidende

"En velskrevet og rigt illustreret biografi om livet som kunstner og musiker. Kim Gordon skåner ikke nogen, hverken sig selv eller andre."
Charlotte Jakobsen, Lektørudtalelse

"Med hendes malende miljøbeskrivelser og mange musiske referencer bliver jeg både trukket tilbage til en teenagetilstand, hvor det endnu engang er tilladt ikke bare at beundre, men nærmest tilbede musikeren, talentet, forfatteren, men også en tilstand, hvor en indre længsel og iver efter at være en del af miljøet opstår. Og faktisk kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har hørt så meget musik, som jeg har gjort i perioden, hvor jeg har læst 'Girl in a Band'."
Maria Johansen, Book Me Up, Scotty

”En fængslende erindringsbog … Gordons enestående evne til at iagttage står stærkt hele vejen igennem.” Publishers Weekly “Så meget mere end en rockbiografi. 'Girl in a Band' er en enestående kortlægning af de seneste 50 års alternative kulturliv.”
NME

”Gordons karriere som musiker, kunstner, kritiker, performer, producer og designer strakte sig over New Yorks sidste rigtige hippe tid. Navnene og nostalgien – for dem, der husker det eller bare ville ønske, at de gjorde – er alle pengene værd.”
Booklist

  • Originaltitel: Girl in a Band
  • ISBN: 9788771298246
  • Oversætter: Ninna Brenøe
  • Omslagsdesign: Christian Hvid