Skip to content Skip to footer

Utopier i arbejdslivet

Forfatter:Ditte Tofteng Forfatter:Mia Husted

Arbejdsmarkedet er oversvømmet af forskellige idéer om, hvordan den utopiske arbejdssituation og arbejdsplads ser ud. Denne antologi giver en række realistiske bud på, hvordan vi rent faktisk kunne skabe bedre arbejdsvilkår for os selv og for hinanden.

Yderligere information

Udgivelsesdato

02.07.2021

Sidetal

258

Serie Moderne Arbejdsliv
Køb bogen

title Beskrivelse

”Arbejde er et tilflugtssted for mennesker, der ikke har noget bedre at foretage sig!” Sådan lyder et velkendt citat af Oscar Wilde. Citatet udtrykker én udbredt forestilling om arbejdet: At der gives noget bedre at foretage sig, og at det nærmere er af nød end lyst, at mennesket er et arbejdende dyr.

Utopister har gennem århundreder drømt om det arbejdsfrie liv som ideal, hvad enten tanken er tænkt af Aristoteles (der hellere ville filosofere end arbejde) eller nutidens fortalere for borgerløn (der vil frisætte mennesket økonomisk fra bindingen til arbejdet). Men hvilke andre utopier eksisterer for arbejdet? Hvordan ser det ideelle arbejdsliv ud i det 21. århundrede, hvor vi både har intens konkurrence på globalt plan og samtidig bevidner økonomiske, økologiske og menneskelige kriser? Og hvordan nærmer vi os realiseringen af det ideelle arbejdsliv i Danmark?

Danske politikere beskyldes ofte for at være visionsløse. Forfatterne i denne antologi er alt andet, og de udkaster utopier til inspiration for både borgere og politikere. Buddene kommer fra højre og venstre, fra røde, blå og grønne ideer, fra arbejdsgiver såvel som arbejdstagere, fra forskere, debattører og kunstnere.

  • Originaltitel: Utopier i arbejdslivet
  • ISBN: 9788772042541
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson