Skip to content Skip to footer

Universitetet og dets fjender

og om livet på Aarhus Universitet og DPU

Med skarp præcision fremskriver Thomas A. Rømer de seneste 50 års omfattende udviklinger i uddannelsessystemet. Disse forandringer bindes op på konkrete sager fra Aarhus Universitet og DPU, der viser, hvordan forandringen manifesterer sig i det daglige liv.

Yderligere information

Sidetal

275

Udgivelsesdato

23.02.2024

Køb bogen

title Beskrivelse

De moderne danske universitetet er i dag underlagt stærke ledelser og strategier, der skal medvirke til at løse samfundets udfordringer. Det lyder måske godt, men desværre har det ikke noget med et universitet at gøre, oftest endda tværtimod.

I bogen ”Universitetet og dets fjender – og om livet på Aarhus Universitet og DPU” kan man læse om, hvad et universitet egentlig er. Med udgangspunkt i den universitetsfilosofiske tradition udarbejdes en skitse til en videnskabelig republik, som er karakteriseret ved nysgerrighed, sandhedskærlighed, politisk uafhængighed og intellektuelt engagement.

Dernæst omtales en række af de universitetsreformer, som har fundet sted i de seneste 50 år, samt den omfattende efterfølgende kritik, der har været. Der argumenteres for, at reformerne er udtryk for et opgør med den omtalte filosofiske sammenhæng og dermed med hele samfundets kundskabsforståelse.

Endelig undersøges og uddybes, hvordan disse ændringer konkret har materialiseret sig i en række sager på Aarhus Universitet og på DPU, som i indbyrdes vekselvirkninger har forstærket de omtalte problemer.

  • ISBN: 9788772049823
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson