Skip to content Skip to footer

Ulydighed & etisk dynamik

Forfatter:(red.) Forfatter:Cecilie Eriksen

Etisk dynamik og nytænkning i vores samfund er afhængig af ulydighed – af at der er mennesker, som tør gå ‘hinsides godt og ondt’ for at skabe noget bedre.

Yderligere information

Udgivelsesdato

29.08.2013

Sidetal

184

Køb bogen

title Beskrivelse

Ulydighed er sjældent populært, hverken hos autoriteter og magthavere eller forældre og arbejdsgivere. Men autoriteter, love og regler udfylder ikke altid den rolle, de burde udfylde. Det motiverer os til at ændre dem og i nogle tilfælde være ulydige og bryde loven eller reglerne.

Hvad går forud, når vi forkaster det, vi hidtil har kaldt retfærdigt, for at være tro mod retfærdigheden? Hvilke erfaringer, forestillinger, idealer eller problemer får os til at kritisere moralen og driver os til at forsøge at handle etisk forsvarligt, men måske både oprørsk og ulovligt? Er det altid rimeligt at gøre oprør, når vi oplever uretfærdighed? Dét er nogle af de spørgsmål, bogen belyser gennem interview, debat og filosofisk orienterede artikler.

"Civil ulydighed er, som Cecilie Eriksen påpeger i sin indledning til antologien Ulydighed, et emne, der på den ene side har optaget mennesker lige fra det tidspunkt, hvor de første love gav anledning til de første samvittighedskvaler. Og på den anden side altid fremtræder nyt, eftersom nye samfundsindretninger giver anledning til ny lovgivning, der igen giver anledning til nye typer af samvittighedskvaler."
Henrik Dahl, Weekendavisen

"En overvejende moralsk og etisk introduktion til nogle konkrete eksempler på civil ulydighed i Danmark."
Erik Nicolaisen Høy, Lektørudtalelse

"Eksempelvis er Cecilie Eriksens indledende essay om ulydighedens historie og definition velskrevet og informativt."
Mikkel Andersson, Jyllands-Posten

"Det er en fint afstemt antologi om et virkelig aktuelt emne"
Jes Nysten, Præsteforeningens blad

  • Originaltitel: Ulydighed & etisk dynamik
  • ISBN: 9788771291711
  • Omslagsdesign: Christian Hvid