Skip to content Skip to footer

Tiden og vandet

… medrivende, narrativ nonfiktion og samtidig en desperat bøn til verden. Det er en dybt personlig, men også global udforskning af miljøkrisen.

“Jo, Andri Snær Magnason er indigneret og engageret. Men han er også saglig og cool, endda når han i slutningen af sin bog forsøger at formulere en ægte klimabevidst etik … ‘Mennesker forstår ikke tal og diagrammer. Men de forstår historier,’ sagde en tysk forsker til bogens forfatter. I kløgtig konsekvens heraf tilstræber Andri Snær en balance mellem videnskabelig indsigt og egne personlige følelser. Dette gør hans bog temmelig svær at håndtere – i hvert fald set fra et genremæssigt synspunkt, men det gør den samtidig renfærdig og overbevisende.”
Erik-Skyum Nielsen, Information

Yderligere information

Sidetal

338

Udgivelsesdato

10.09.2020

Køb bogen

title Beskrivelse

Hvornår vil der ikke længere være nogen af dem, jeg har elsket, tilbage på jorden? Det spørgsmål stiller Magnason i ‘Tiden og vandet’. Omdrejningspunktet er den nære islandske historiefortælling, men implikationerne er globale. Resultatet er en dybt personlig, men også global udforskning af miljøkrisen. Skrevet af en eminent fortæller og en miljøaktivist med stor gennemslagskraft. Magnason skildrer den globale krise ved at dykke dybt ned i både mytologien og videnskaben. Han væver et kulørt tæppe af fortællinger, der langsomt samler trådene og afdækker poetiske og ofte utrolige sammenhænge mellem naturen, historiske begivenheder og vi mennesker – i dag og i fremtiden.

Magnason fortæller om sine bedsteforældre, der sov på en gletsjer, som snart ikke findes længere, om teknologiudviklingen og om sine møder med Dalai Lama. Med humor og håb, men også med en stærk realistisk sans for den alvor, som er forbundet med klimaforandringerne.

‘Tiden og vandet’ er medrivende, narrativ nonfiktion og samtidig en desperat bøn til verden. Det er en dybt personlig, men også global udforskning af miljøkrisen.

"Jo, Andri Snær Magnason er indigneret og engageret. Men han er også saglig og cool, endda når han i slutningen af sin bog forsøger at formulere en ægte klimabevidst etik ... 'Mennesker forstår ikke tal og diagrammer. Men de forstår historier,' sagde en tysk forsker til bogens forfatter. I kløgtig konsekvens heraf tilstræber Andri Snær en balance mellem videnskabelig indsigt og egne personlige følelser. Dette gør hans bog temmelig svær at håndtere – i hvert fald set fra et genremæssigt synspunkt, men det gør den samtidig renfærdig og overbevisende."
Erik-Skyum Nielsen, Information

"... en varm historie om familie og fortidens myter, garneret med en iskold omgang fakta om klimakrisen, der burde bekymre enhver. En læsevenlig og seri's bog om et problem, der gælder os alle sammen, men som de færreste både politikere og almindelige mennesker er villige til at se i øjnene."
Martin Jørgensen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Um tímann og vatnið
  • ISBN: 9788772045269
  • Oversætter: Nanna Kalkar
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson