Skip to content Skip to footer

Sløk – Perspektivforskydninger

Forfatter:(red.) Forfatter:Christian Hjortkjær Forfatter:Hans Nørkjær

En perlerække af landets filosoffer og teologer, bl.a. Hans-Jørgen Schanz og Søren Gosvig Olesen, tager respektfuldt, men også kritisk, livtag med den kontroversielle idehistoriker, der udtrykkeligt frabad sig disciple og eftersnakkere!

***** Sørine Godtfredsen, Kristeligt Dagblad

“Bidragene er i den høje klasse. Og hvorfor skulle vi ikke kunne beskrive og læse Sløk, Lindhardt, Løgstrup og Regin Prenter, Aarhus Universitets berømte firebande, med samme selvfølgelighed, som vi læser antikkens og oplysningstidens filosoffer?”
**** Per Nyholm, Jyllands-Posten

Yderligere information

Sidetal

357

Udgivelsesdato

16.05.2016

Køb bogen

title Beskrivelse

Sløk var kendt som en fyrig formidler, en drabelig debattør og en alt andet end triviel tænker. Han frabad sig eftertrykkeligt eftersnakkere og krævede i stedet, at man tænkte selv og gerne sagde mesteren imod. Derfor har vi samlet en genstridig og aldeles uenig flok kvinder og mænd, unge og gamle, kendte og ukendte, borgelige og kulturradikale.

Alle har fået den samme opgave: At tage udgangspunkt i deres foretrukne Sløk-bog, og så ellers skrive med det mål, at Sløk selv ville have fundet det oplysende, provokerende og måske ligefrem morsomt at læse med.

Sløk jonglerede så forførende med sproget, at han ofte endte med at få ret, selv når han tog fejl. Han var en mester i at forskyde perspektivet på idéhistorien, moralen, teologien og eksistensen. Selv yndede han at sige, at for ham var verden som et absurd teater, hvor alle bare var papfigurer, og derfor gjaldt det om at finde den ‘virkelige virkelighed’ bag det hele. Hundrede år efter hans fødsel er det os, der kvalitetstester Sløks materiale, bukker og folder det, så perspektivet forskydes og blikket fornys på manden og myten – Johannes Sløk.

"... en antologi, der på fornem vis indfører i forfatterskabet og stiller de rigtige kritiske spørgsmål."
***** Sørine Godtfredsen, Kristeligt Dagblad

"Bidragene er i den høje klasse. Og hvorfor skulle vi ikke kunne beskrive og læse Sløk, Lindhardt, Løgstrup og Regin Prenter, Aarhus Universitets berømte firebande, med samme selvfølgelighed, som vi læser antikkens og oplysningstidens filosoffer?"
**** Per Nyholm, Jyllands-Posten

  • Originaltitel: Sløk – Perspektivforskydninger
  • ISBN: 9788771298222
  • Omslagsdesign: Christian Hvid