title Beskrivelse
I denne bog forklarer psykolog Walter Mischel, manden bag den berømte Skumfidustest, hvad selvkontrol er og udforsker kunsten at mestre den. Skumfidustesten blev første gang udført på Standford University i 1960’erne. I forsøget præsenterede Mischel en række førskolebørn for en skumfidus og et valg: Spis denne ene skumfidus nu, eller få to senere.
Det blev begyndelsen på årelange studier i samspillet mellem hjernen, genetik og den menneskelige natur. Nu præsenterer Mischel testens resultater og knytter dem til sin nyeste forskning. De børn, der var i stand til at udsætte deres behovstilfredsstillelse – at udvise selvkontrol – har nemlig vist sig på mange måder at klare sig bedre i deres voksne liv end de børn, der spiste deres skumfidus med det samme.
Mischel indkredser med Skumfidustesten således de kognitive færdigheder og mentale mekanismer, der ligger til grund for evnen til viljestyrke, og han demonstrerer, hvordan de kan inkorporeres i vores daglige liv.
"... som både et stykke videnskabshistorie og almenpsykologisk teori er 'Skumfidustesten' en god fristelse, som man ikke bør vente med at kaste sig over.'
Svend Brinkmann, Politiken
"Bogen er velskrevet og uhyre underholdende, og for denne anmelder var der nyt at hente i forklaringen på ikke-konsekvent adfærd."
Lone Nørgaard, Jyllands-Posten
"Selvkontrol kan beskytte os mod vores egen sårbarhed. Selvkontrol kræver strategier og indsigt såvel som mål og motivation."
Berit Holbek Jensen, Fredericia Dagblad
"Bogen er grundlæggende spændende for en bred læserskare, og der er masser af debat-og reflektionsstof i den."
Ulla Bechsgaard, Jyllands-Posten
"Det er ganske herligt, hvordan Mischel tager Freuds teori med sig ind i laboratoriet til hjernescanneren og sætter sine forsøgspersoner til at forsøge at sætte den skumfidus, de så fristende har foran sig, i en mental ramme, for at se, om det hjælper dem til at kunne vente på belønningen i form af en ekstra skumfidus."
Merete Pryds Helle, Weekendavisen
"... en interessant bog, som gør dig klogere på små og store mennesker."
Lne Søborg, Ledetråden
"Bogen formidler psykologisk forskning på ganske højt niveau i et lettilgængeligt sprog og med eksempler, de fleste kan relatere til."
Kirsten Hagen Thomasen, Lektørudtalelse