Skip to content Skip to footer

Sindssygelægen (PB)

Forfatter:Caleb Carr

Yderligere information

Udgivelsesdato

12.06.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

Denne kriminalroman udspilles i New York anno 1896. Den handler om den intense jagt på en galning, som myrder løs blandt byens trækkerdrenge.

Politidirektøren (senere præsident) Theodore Roosevelt hverver psykiateren Laszlo Kreizler til at hjælpe med oprydningen af det korrumperede politimiljø og lede jagten på morderen.

“CC skildrer malende storbyen fra slumkvarterer til magthavere, der helst vil stoppe efterforskningen og lukke øjnene for børneprostitution og anden elendighed. Han går grundigt til værks, og skønt der er både spænding, gru og en sindsoprivende finale, vil yndere af action i lyntempo nok finde bogen for tung. Kræsne krimilæsere med sans for kvalitet og USAs nyere historie vil til gengæld notere sig CC som en ny stjerne i genren.”
Gyde Neergaard, Lektørudtalelse

“Den sociale forståelse i romanen er stor. Det er en kriminalroman, som vil mere end at underholde, og det lykkes, men den er stadig utroligt spændende. Kriminalplottet er virkelig gennemtænkt, og den lille detektiv kommer frem i læseren. Vi følger langsomt med i opbygningen af den psykologiske profil af morderen og danner vores eget kartotek over mistænkte. Det er den bedste roman, jeg længe har læst, og det var svært at lægge den fra sig. 'Sindssygelægen' er absolut anbefalelsesværdig …”
Michael Høyer-Nielsen, Litteratursiden

  • Originaltitel: The Alienist
  • ISBN: 9788772043142
  • Oversætter: Henrik Stamer Hedin
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen