Skip to content Skip to footer

Pageboy

Min historie
Forfatter:Elliot Page

‘Pageboy’ er Elliot Pages banebrydende coming-of-age-memoirer – en barsk, smuk og enestående fortælling fra den Oscar-nominerede skuespiller, der betog verden med sin præstation i den prisvindende ‘Juno’.

Yderligere information

Sidetal

300

Udgivelsesdato

06.09.2023

Køb bogen

title Beskrivelse

Som generationsdefinerende skuespiller og en af vor tids mest fremtrædende trans-fortalere har Page været igennem en sammensat, angstprovokerende, men i sin kerne livsbekræftende rejse for at finde hjem til sig selv, i sit køn, sin krop og sit nye virke i den ekstremt eksponerende profession som skuespiller i verdens største filmindustri.

Page skriver fintfølende, humoristisk og ærligt om sin opvækst, sin skuespillerdrøm og sine mareridt i Hollywoods kønsstereotype og bornerte verden, hvor de rette forbindelser og det at føje magten fører til de attraktive jobs, men også alt for ofte overgreb på skrøbelige kunstneriske mennesker.


"Når bogen er bedst, er det som at køre på en billedskøn, nyasfalteret skovvej – derudad og ligetil."
Felix Thorsen Katzenelson, Politiken

 

"Vigtig bog for LGBTQ+-miljøet, idet et kendt menneske uden filter fortæller om alle de problemer, der er ved at føle, at man er født i den forkerte krop. Forfatterens selvforagt og kønsdysfori brænder igennem hele bogen."
Inger Nygaard Kaad, Lektørudtalelse

 

"Elliot Pages første bog Pageboy er en coming-of-age-selvbiografi med lige så meget hjerte, som den har smerte. [...] Pages bog er dedikeret "Til alle dem, der banede vejen", i reference til de transpersoner, der gjorde det nemmere for Page at være sig selv. Ingen er alene i denne kamp."
Littuna.nu

 

 

  • Originaltitel: Pageboy
  • ISBN: 9788772048895
  • Oversætter: Astrid Johansen
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson