Skip to content Skip to footer

Omsorgsetik i klinisk sygepleje

Forfatter:(red.) Forfatter:Astrid Lauberg Forfatter:Birgith Pedersen Forfatter:Charlotte Delmar

Med forskning i klinisk sygepleje som omdrejningspunkt bliver det tydeligt, hvad sygeplejen bidrager med for at optimere og kvalitetsforbedre patienters og pårørendes møde med hospitalet.

Yderligere information

Udgivelsesdato

31.01.2014

Sidetal

276

Køb bogen

title Beskrivelse

Bogens artikler er baseret på et forskningsprogram fra Aalborg Universitetshospital, og de viser, hvordan spørgsmål og undren kan udvikle sig til konkrete kliniske sygeplejefaglige problemstillinger, der gennem forskningsprocessens systematiske tilgang skaber dokumenteret viden og gode resultater for patienter og pårørende.

Læseren præsenteres for forskningsprogrammets idé og procesarbejde, og bogens bidrag viser på hver deres måde væsentlige udfordringer i samarbejdet mellem sundhedsprofessionelle, patienter og pårørende. Med patientperspektivet som indfaldsvinkel belyser artiklerne forskellige aspekter og hjælper af vigtige udfordringer.

Bogen er en værdifuld hjælp for studerende, da den viser, hvorledes sygeplejefagets filosofi, teori og metoder kan være nyttige redskaber i udvikling af sygeplejefaget som både en praksisdisciplin og videnskab. Men forskningens tematiserede resultater kan også være interessant og brugbar viden for andre med interesse for forskningsprogrammer og brobyggeri mellem klinisk praksis og videnskab

  • Originaltitel: Omsorgsetik i klinisk sygepleje - den gode, kloge og rigtige sygepleje
  • ISBN: 9788771291704
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler