Skip to content Skip to footer

Økser over England

Forfatter:Martin Jensen

Danmark og Englands fælles historie 865-1066

Yderligere information

Udgivelsesdato

26.08.2022

Sidetal

376

Køb bogen

title Beskrivelse

Vi danskere betragter vores vikingeforfædre som erobrere af England, og mange er fortrolige med navne som Alfred den Store, Bjørn Jernside og Svend Tveskægs søn Knud den Store, men hvilken historie gemmer sig bag de drabelige fortællinger, vi møder i bøger og tv-serier?

Martin Jensen giver et illustreret, historisk overblik over Nordsøområdet – fra Jelling til Shaftesbury – og fortæller om de mytiske og sagnomspundne personligheder, om hvem vi ved mangt og meget, men om hvem vi også har en lang række misforståelser og uafklaretheder at gøre op med.

Det er den faktiske historie bag begivenhederne, og dén historie er ikke mindre spændende og fængende end den opdigtede.

"Noget af det, jeg især holder af i Jensens historiske romaner, er den omhyggelige research og den lethed hvormed datidens mennesker og samfund lever på siderne. Alt fra mad over våben til mennesker beskrives troværdigt, og så har forfatteren tillige en særlig evne til at få fortidens komplicerede politiske forhold til at fremstå spændende. Det har han heldigvis overført til ’Økser over England’, der også skal roses for sit flotte design. Det er en sand fornøjelse at få en bog i hænderne, hvor der i den grad er kælet for alle detaljer." Jette S.F. Holst, Litteratursiden

“Omfattende værk om en historie, der fylder en del i dansk kulturhistorie. Der gøres op med myter om Danmarks rolle i vikingetiden og erobringen af England. Bogen er velskrevet og holdt i et mere fortællende sprog end traditionelle historiebøger. Tekstuddrag fra kiler og illustrationerne levendegør denne dramatiske fortælling.” Martin Minka Jensen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Økser over England
  • ISBN: 9788772046891
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe