Skip to content Skip to footer

Negativ spontanhypnose

En ny forståelsesramme giver nye behandlingsmuligheder: Læge Jens-Jørgen Gravesen viser, hvordan mange psykiske og psykosomatiske lidelser kan skyldes negative hypnotiske tilstande, der er opstået spontant og ubemærket.

“… den nye bog illustreres teorien med 13 nye sygehistorier, der viser de imponerende resultater, der kan opnås med metoden. Teorien giver også ny indsigt i en del medicinsk uforklarlige sygdomstilfælde, som alle læger støder på i det kliniske arbejde. Bogen kan derfor varmt anbefales til alle læger. Behandlere, som selv bruger hypnoterapi, kan få meget inspiration.”
Iver Pedersen, Dagens Medicin

Yderligere information

Sidetal

176

Udgivelsesdato

20.07.2012

Køb bogen

title Beskrivelse

En ny forståelsesramme giver nye behandlingsmuligheder. Læge Jens-Jørgen Gravesen viser, hvordan mange psykiske og psykosomatiske lidelser kan skyldes negative hypnotiske tilstande, der er opstået spontant og ubemærket.

Angst, depression, OCD, PTSD, migræne, smerter, muskelspændinger, svimmelhed, synsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, spiseforstyrrelser, cutting, træthed, mareridt, mv. kan være resultater af negativ spontanhypnose, NSH.

NSH kan opstå, uden at den opleves og forstås som en hypnotisk tilstand, hvor opmærksomheden spontant koncentreres og danner en ubevidst indlæring i en ond cirkel af negative følelser, tanker og reaktioner. Men med viden om hypnose og især om trancefænomenerne kan tilstandene identificeres.

Bogens viser i teori og praksis, hvordan NSH kan analyseres og behandles hurtigt og skånsomt med hypnoterapi. I 21 klienters cases vises både traditionelle metoder som ego-state terapi, dekonditionering, visualisering, symboldrama, mv., der ændrer den hypnotiske tilstands indhold. Desuden vises en ny og enkel metode – Reorientering – der kan opløse selve den negative spontanhypnotiske proces.

15-20 % af alle mennesker har en høj hypnotisk kapacitet med gode forestillingsevner. De er særligt sensitive og risikerer let at danne en negativ hypnotisk tilstand. Men det kan ske for næsten alle, fx ved chok, overgreb, tab, mobning, stress og andre uheldige oplevelser.

Derfor er bogen skrevet for både behandlere – psykologer, læger, sygeplejersker, m.fl. – og for medarbejdere i social- og sundhedssektoren samt andre med interesse for psykiske og psykosomatiske problemstillinger.

"... den nye bog illustreres teorien med 13 nye sygehistorier, der viser de imponerende resultater, der kan opnås med metoden. Teorien giver også ny indsigt i en del medicinsk uforklarlige sygdomstilfælde, som alle læger støder på i det kliniske arbejde. Bogen kan derfor varmt anbefales til alle læger. Behandlere, som selv bruger hypnoterapi, kan få meget inspiration."
Iver Pedersen, Dagens Medicin

  • Originaltitel: Negativ spontanhypnose
  • ISBN: 9788771291179
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler