Skip to content Skip to footer

Nådestødet og andre essays

Teologiske kæpheste i fri dressur
Forfatter:David Bugge

I et let og legende sprog og i løbende dialog med H.C. Andersen, Kierkegaard, Nietzsche, Blixen, Løgstrup, Knausgård og andre staldbrødre rider David Bugge en række af sine kæpheste og reflekterer i essayets form over Gud og hvermand.

Yderligere information

Sidetal

170

Udgivelsesdato

28.04.2023

Køb bogen

title Beskrivelse

Det akademiske essay udgør en særegen hybrid mellem afhandlingen, analysen, kommentaren og causeriet. Ikke for ingenting betegnede Georg Brandes, der selv var en flittig essayist, genren som ”denne videnskabeligt-kunstneriske Afart”.

Måske mere end noget andet universitetsfag egner teologien sig med sine uhåndgribelige materier til essayets uortodokse karakter. Gennem årene har ikke mindst systematiske teologer da også ofte benyttet sig af formen – fra Johannes Sløk til Anna Marie Aagaard, for nu at nævne to højst forskelligartede repræsentanter.

David Bugge har i sin efterhånden mangeårige beskæftigelse dels med K.E. Løgstrups forfatterskab, hvori essayet indtager en central rolle, dels med forskningsfeltet litteratur & teologi, der næsten per definition inviterer til essayistik, beskæftiget sig med essaygenren. Med ‘Nådestødet og andre essays’ tager han selv livtag med genren.

"Man bliver både opfrisket og klogere af at læse David Bugges essays. I læsningen føres man med humoristisk og lærd hånd, ad stier man ikke kunne gætte sig til fandtes, rundt i vores kulturhistorie, samtidigt med at teologien og kirken, prikkes hårdt i siden. Det er en ren fornøjelse."

Lektørudtalelse, Peter Holm Rasmussen

  • Originaltitel: Nådestødet og andre essays
  • ISBN: 9788772048857
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe