Skip to content Skip to footer

Menneskets sorg

Forfatter:Anders Petersen Forfatter:Svend Brinkmann

et vilkår i forandring

Der har i de senere år etableret sig en stadigt stigende forskningsinteresse for sorgbegrebet og sorg som diagnose. En række førende forskere belyser i denne antologi det mangefaceterrede fænomen fra en række forskellige faglige indfaldsvinkler.

Yderligere information

Sidetal

394

Udgivelsesdato

10.12.2021

Køb bogen

title Beskrivelse

‘Menneskets sorg’ belyser forskellige sorgerfaringer og de kulturelle rammer og forestillinger om lykke og lidelse, som sorg udspiller sig inden for i vores tid. Et fokus på sorgen åbner for en bredere analyse af de menneskelige vilkår i vores kultur.

Med en mere tilbundsgående viden kan vi bedre begribe sorgens mange facetter, både for at opnå en dybere forståelse af fænomenet, men også for at kunne tage kvalificeret stilling til diagnosticeringen og behandlingen af sorg med henblik på at forbedre samfundets tilbud til mennesker i sorg.

‘Menneskets sorg’ er baseret på tværvidenskabelig forskning i Forskningscentret Sorgens kultur ved Aalborg Universitet.

"Antologien er et vigtigt korrektiv til den indlejrede forståelse i diagnosesamfundet af sorgen som en lidelse, der skal helbredes, og til lykkekulturens opfattelse af sorgen som en hindring, der skal bortskaffes."
Marie Høgh, Jyllands-Posten

  • Originaltitel: Menneskets sorg
  • ISBN: 9788772047263
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe