Skip to content Skip to footer

Menneskene og alt andet

“… Hans-Jørgen Schanz behandler spørgsmålet om menneskenes egenart og placering i verden med stor indsigt … Med imponerende overblik beskriver Schanz hovedpositioner i denne debat med særlig vægt på Descartes, Hegel, Marx, Kierkegaard og Heidegger.”
***** Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

Yderligere information

Sidetal

152

Udgivelsesdato

28.05.2020

Køb bogen

title Beskrivelse

Professor i idehistorie Hans-Jørgen Schanz skriver i sin nye bog ’Menneskene og alt andet’ om præcis alt det … fra antikken til i dag! Hvordan står mennesket i verden – i sit forhold til naturen, i forholdet til de andre og i forhold til sig selv.

Der er tre momenter: 1) Mennesket som artsvæsen, 2) menneskenes individuering og så 3) det hele spændt ud mellem natur og historie. Schanz behandler de store temaer på en eksistentielt vedkommende måde og i et sprog, der kan tilgås af andre end blot fagfilosoffer.

“Spørgsmålet om menneskene forbliver et spørgsmål, som næppe nogensinde kan besvares, men det vil næppe heller blive opgivet. At stille spørgsmål, som vi godt ved ikke kan besvares, er ikke en sygdom, men – som Kant benævnte det – menneskets adelsmærke. Og, kunne man tilføje, et vidnesbyrd om, at mennesket også er et åndeligt væsen. Hvilket betyder, at det kan hæve sig over alt andet uden at stå over alt andet.”
– Citat fra bogen

"… Hans-Jørgen Schanz behandler spørgsmålet om menneskenes egenart og placering i verden med stor indsigt … Med imponerende overblik beskriver Schanz hovedpositioner i denne debat med særlig vægt på Descartes, Hegel, Marx, Kierkegaard og Heidegger.”
***** Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

"I denne lille bog er der stof at lære eller genlære, og de fleste kan være med. Filosofikum for folket? Ja, tak."
Mikael Jalving, Jyllands-Posten

“Bogen stiller det fundamentale spørgsmål, som filosoffer – med få bemærkelsesværdige undtagelser, Schanz inkluderet – generelt har overladt til teologer: er mennesket skabt i Guds billede, eller er det ikke? … Schanz er landets bedste Arendtlæser .… Læs bogen og mærk svirpet.”
***** Bent Meier Sørensen, Berlingske

"Mennesket forstår ikke sig selv, men forsøger konstant. I en ny bog tager Hans-Jørgen Schanz os med på en veloplagt flyvetur gennem idéhistoriens svar for at gøre os klogere ... Schanz er en mester i at kondensere de store linjer i prægnante formuleringer. Og i humoristiske ditto ... "
Jan Maintz, Information

"'Menneskene og alt andet' er en formidabel bog, som for alvor undersøger hvad et menneske er, og hvordan det har set på sig selv op gennem filosofihistorien. Selvom det er en bog, som arbejder med nogle tunge, filosofiske emner, så skriver Schanz letforståeligt (dog ikke om begrebet ånd), underholdende og humoristisk."
Søren Rosenberg Pedersen, Standart

"HJS peger på den uhyre kompleksitet, mennesket befinder sig i, og han skriver og tænker det i en lang tankekæde struktureret i mindre delemner. En både interessaninteressant, bredspektret og læseudfordrende analyse på fagligt niveau."
Kent Skov, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Menneskene og alt andet
  • ISBN: 9788772044712
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen