Skip to content Skip to footer

Lærer og vejleder

Om pædagogiske retninger, vejledningsstrategier og vejledningsteknikker
Forfatter:Tron Inglar

Denne bog sætter fokus på læreren som vejleder og på de faglige forudsætninger, som læreren skal magte for at kunne give god vejledning.

“Bogen henvender sig til lærerstuderende og praktiserende lærerer – herunder specielt praktiklærere…Omfattende og veldokumenteret beskrivelse af vejledningsteori og -praksis på grundskoleniveau.”
Hans-Christian Uth, Lektørudtalelse

Yderligere information

Udgivelsesdato

23.05.2012

Serie Pædagogik til tiden
Køb bogen

title Beskrivelse

2. udgave

De centrale retninger inden for vejledning præsenteres, og deres pædagogiske konsekvenser diskuteres. Vejledningsstrategier og -teknikker formidles i en form, hvor læreren, afhængigt af situationen, kan trække på forskellige traditioner og metoder samtidig. Bogen behandler særskilt vejledning af elever, kollegavejledning, vejledning af projektgrupper og af lærerstuderende i praktik.

Lærerens opgave i skolen ændrer sig. Undervisningens traditionelle hierarkiske kommunikation er under nedbrydning, og lærerarbejde stiller krav til nye, faglige kompetencer. For lærere er det blevet vigtigt at kunne vejlede og samtale kompetent og professionelt med elever og forældre, kollegaer og lærerstuderende.

Vejledningens mål er at hjælpe den vejledte til at finde sin vej til læring og udvikling. Denne bog sætter fokus på læreren som vejleder og på de faglige forudsætninger, som læreren skal magte for at kunne give god vejledning.

Forfatteren præsenterer de centrale retninger inden for vejledning og åbner samtidig for deres pædagogiske konsekvenser. Vejledningsstrategier og -teknikker bliver diskuteret og gjort tilgængelige i en form, hvor læreren, afhængig af situationen, kan trække på forskellige traditioner og metoder samtidig.

"Bogen henvender sig til lærerstuderende og praktiserende lærerer – herunder specielt praktiklærere...Omfattende og veldokumenteret beskrivelse af vejledningsteori og -praksis på grundskoleniveau." Hans-Christian Uth, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Lærer og vejleder
  • ISBN: 9788771291346
  • Oversætter: Ib Høy Hansen
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler