Skip to content Skip to footer

Lad kunst undervise

- Kunstundervisning 'efter' Joseph Beuys
Forfatter:Gert Biesta

En af pædagogikkens største tænkere har skrevet en smuk, lille bog om kunst i uddannelse og om uddannelse til kunst. Kunstens og pædagogikkens veje krydses, og hér kan verden og tilværelsen komme til syne. I en stadig tiltagende instrumentalisering af uddannelse er spørgsmålet: Hvordan kan børn og unge igen få ro og rum til at modtage en opmuntrende undervisning, uden konstant at være under overvågning og kontrol?

Yderligere information

Sidetal

109

Udgivelsesdato

12.01.2024

Køb bogen

title Beskrivelse

Gert Biesta viser, at kunsten og pædagogikken kan hjælpe med at genfinde denne menneskelige dimension. Men man må stille de rette spørgsmål: Hvad er det, børn og unge skal blive dygtige til? Og med hvilket formål?

Ud fra disse spørgsmål viser “Lad kunsten undervise”, hvordan kunstens og pædagogikkens veje kan krydse hinanden og være med til at besvare eksistentielle spørgsmål: Hvad vil det egentlig sige at eksistere som menneske? Hvorledes kan livsfylde, dømmekraft og indsigtsfuldhed opnås for den enkelte? Hvordan styrker vi demokrati, ligeværd og åndsfrihed i fællesskabet?

Du kan høre meget om kunstens rolle i uddannelsen, samt om Gert Biestas grundtanker om pædagogikken, skolesystemet og livets uddannelse i Carsten Ortmanns lydprogram, Supertanker, på DR Lyd. Her diskuterer oversætter, debattør, skribent og foredragsholder Lærke Grandjean om den hollandske tænker, sammen med lektor i uddannelsesvidenskab, Steen Nepper Larsen.

Du finder programmet ved at klikke her.

"Der er mange væsentlige synspunkter i Gert Biestas bog, som er relevante i en tid, hvor instrumentel målstyrings- og evalueringstankegang stadig hersker. Når der tales om frihed til folkeskolen, vil Gert Biestas forfatterskab også være relevant i diskussionen af, hvad der egentlig menes med frihed i regeringens udspil."
Helge Christiansen, Folkeskolen

  • Originaltitel: Letting art teach
  • ISBN: 9788772047768
  • Oversætter: Lærke Grandjean
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson
  • Forord / Efterskrift: Gert Biesta & Lærke Grandjean

Du kunne også være interesseret i...