Skip to content Skip to footer

Verdensvendt uddannelse

Forfatter:Gert Biesta

I denne overskueliggørende bog maler Gert Biesta et billede af den pædagogiske fremtid, vi kunne se ind i, hvis vi turde verdensvende vores undervisning mere, end vi gør nu.

Yderligere information

Sidetal

208

Udgivelsesdato

04.10.2022

Køb bogen

title Beskrivelse

Gert Biesta argumenterer i denne bog for, at uddannelse bør være verdensvendt snarere end rettet mod læreplaner og mål for eleven. Det er ikke kun, fordi uddannelse skal give eleverne viden og færdigheder til at agere i verden, men først og fremmest fordi verden er det sted, hvor vores eksistens som mennesker finder sted.

Bogen udforsker, hvad en eksistentiel orientering for uddannelse indebærer, og hvorfor denne bør være et presserende anliggende for uddannelse i dag. Han fremhæver betydningen af ​​undervisning, der ikke forstås som overførsel af viden og færdigheder, men som en handling, der retter elevernes opmærksomhed mod verden og det, vi skal kunne i verden.

Biesta viser således, hvorfor undervisning har betydning for uddannelse. Den fremhæver skolens unikke position som stedet, hvor den nye generation får tid til at møde verden og møde sig selv i forhold til verden. I hvilket omfang samfundet stadig er villig til at stille denne tid til rådighed, er en vigtig indikation på dets demokratiske kvalitet.

"... Gert Biesta er visionær og inspirerende og relevant i uddannelsesdebatten, der foregår i vores land, hvor der også er drømme om frihed og stadig megen målstyring og bevidstløs evaluering."
Helge Christiansen, Folkeskolen

“… meget tankevækkende. Det er en udgivelse med stof til mange gode diskussioner på læreruddannelsen. Teksten er skrevet i jeg-form. Biesta tænker højt og diskuterer med sig selv. Det er yderst interessant at følge hans tanker og ideer om uddannelse.”
Henrik Munch Jørgensen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: World-Centred Education
  • ISBN: 9788772047737
  • Oversætter: Joachim Wrang
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe

Du kunne også være interesseret i...