Skip to content Skip to footer

Kierkegaards samfundskamp

Forfatter:Ole Morsing

Yderligere information

Sidetal

236

Udgivelsesdato

28.10.2022

Køb bogen

title Beskrivelse

Der er samfundspolitisk sprængkraft i Kierkegaards tænkning, men i dansk forskning har Kierkegaards samfundskamp indtil nu været nærmest overset – den har koncentreret sig om det eksistensfilosofiske og teologiske. Det har idehistoriker Ole Morsing sat sig for at råde bod på med denne bog.

I fem kapitler om livssyn, livsidealer, livsrammer, livsrum og livsudfordringer diskuteres, hvad Kierkegaard kan bidrage med til en kritisk og opbyggelig forståelse af dagens og fremtidens samfund. Undervejs bringes en række tænkere, som er inspireret af Kierkegaard, ind i kampen – fx Gert Biesta i et afsnit om pædagogik.

"Ole Morsing kredser om det interessante skæringspunkt i Kierkegaards tænkning, hvor individet gennem erfaringen af både de ydre rammer og det indre og forholdet til Gud skal blive sig selv, hvilket også er et fascinerende projekt."
Sørine Gotfredsen, Kristeligt Dagblad

"Den store force ved Morsings bog er hans rige analyseevner. Og sikke et imponerende gravearbejde, som ligger bag denne bog ... via sin Kierkegaard-analyse får Morsing ikke blot genindsat kristendommen i sin samfundsmæssige betydning, men også filosofisk vist, hvordan ethvert menneske bærer et absolut ansvar for sine handlinger udenom objektive livskriterier. Morsing slår altså hul på noget, nemlig samfundets betydning. ... Morsing opfordrer overbevisende sin læser til personligt samfundsengagement – og hans bog kalder allerede på videre udbygninger."
Anne Louise Nielsen, Årsskriftet Critique

"Tankevækkende, velskrevet og nytænkende bog om Kierkegaard med et unikt fokus på 'Kierkegaards samfundskamp'."
Carsten Gullich-Nørby, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Kierkegaards samfundskamp
  • ISBN: 9788772048796
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe