Skip to content Skip to footer

Hinandens verden

Ledsager til K.E. Løgstrup: Den etiske fordring
Forfatter:David Bugge

Med denne bog får læseren en ledsager til Løgstrups ‘Den etiske fordring’, der analyserer, forklarer og diskuterer argumentationsgangen i nationalteologens hovedværk.

“Man kunne ikke slippe hvem som helst løs på et projekt af denne karakter. Såvel forenklinger som umotiverede ‘sidevogne’ kunne hurtigt gøre mere skade end gavn. At det kræver en utrolig grad af indlæsthed i Løgstrups værk og kompleksiteten i det, giver sig selv. Fordelen ved Bugge er, at han gennem sit arkivarbejde også kan alt Løgstrups mindre kendte, herunder utrykte, materiale på fingrene. Han kan derfor spille på et meget stort klaviatur af tekster til mulig perspektivering. Han har adgang til mere polyfilla end så mange andre, når der skal fyldes og fuges.”
Nils Gunder Hansen, Kristeligt Dagblad

Yderligere information

Sidetal

359

Udgivelsesdato

09.12.2011

Serie Løgstrup Biblioteket
Køb bogen

title Beskrivelse

Skønt K.E. Løgstrup satte en ære i at benytte dagligsproget og gerne tog udgangspunkt i livet, som vi kender det, er han ofte ganske svær at gå til. Med ‘Hinandens verden’ får læseren nu en ledsager, der analyserer, forklarer og diskuterer argumentations’gangen i ‘Den etiske fordring’.

Til belysning af K.E. Løgstrups hovedværk inddrages andre tekster fra forfatterskabet samt fag- og skønlitteratur, der kan bidrage til forståelsen af denne originale klassiker i nyere dansk åndsliv.

"Man kunne ikke slippe hvem som helst løs på et projekt af denne karakter. Såvel forenklinger som umotiverede 'sidevogne' kunne hurtigt gøre mere skade end gavn. At det kræver en utrolig grad af indlæsthed i Løgstrups værk og kompleksiteten i det, giver sig selv. Fordelen ved Bugge er, at han gennem sit arkivarbejde også kan alt Løgstrups mindre kendte, herunder utrykte, materiale på fingrene. Han kan derfor spille på et meget stort klaviatur af tekster til mulig perspektivering. Han har adgang til mere polyfilla end så mange andre, når der skal fyldes og fuges."
Nils Gunder Hansen, Kristeligt Dagblad

"Lektor David Bugge har beskæftiget sig intenst med Løgstrups forfatterskab, og hans gennemgang og forklaring af Løgstrups værk 'Den etiske fordring' fra 1956 er omfattende og grundig. Løgstrups etik er oprindeligt skrevet på et dansk for det almene publikum i 1950'ernes Danmark, men der gemmer sig mange dybsindige refleksioner bag tilsyneladende ligefremme betragtninger. Og det er Bugge god til at forklare. Både i den brede fortællende form i 'Ledsager'-værket og i en kort og præcis punktformet gennemgang i 'Kompendiet'. "
Henrik Gade Jensen, Jyllands-Posten

  • Originaltitel: Hinandens verden
  • ISBN: 9788779557178
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler