Skip to content Skip to footer

Endestation Auschwitz

En overlevendes beretning
Forfatter:Eddy de Wind

“‘Endestation Auschwitz’ er den eneste bog skrevet i udryddelseslejren. Den har universel værdi og er i klasse med Anne Franks dagbog.”
****** Flemming Østergaard, Jyllands-Posten

Yderligere information

Sidetal

238

Udgivelsesdato

07.11.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

Uomgængeligt vidnesbyrd og gribende læseoplevelse. Eddy de Winds ‘Endestation Auschwitz’ er den eneste bog, der faktisk blev skrevet i lejren, og sammen med Anne Franks dagbøger det vigtigste hollandske vidnesbyrd om Anden Verdenskrig – de Winds bog blev aldrig oversat til andre sprog, men i forbindelse med 75-året for befrielsen af Auschwitz i januar 2020 udkommer den på udvalgte forlag igennem Europa.

"'Endestation Auschwitz' er den eneste bog skrevet i udryddelseslejren. Den har universel værdi og er i klasse med Anne Franks dagbog."
****** Flemming Østergaard, Jyllands-Posten

“Eddy de Winds skildring er det tætteste, vi kommer på dødslejren Auschwitz. Eddy de Wind har den samme nøgterne, registrerende stil som den italienske jøde Primo Levi anvendte i sine bøger om sin tid samme sted. Men mens Primo Levi skrev år efter sit ophold, så emmer Eddy de Winds bog af den umiddelbare oplevelse, hvor han endnu kan lugte brændt menneskekød … Eddy de Wind døde i 1987. Hans dokumentariske roman er sammen med Primo Levis skildringer så tæt på Auschwitz, som vi nutidsmennesker nu engang kan komme.”
***** Bent Blüdnikow, Berlingske

"... en respektindgydende skildring af helvede på jord. Eddy de Winter har oplevet mere, end man skulle tro et menneske kunne bære, men fordi han fortæller følelsesmæssigt understemt, bliver 'Endestation Auschwitz' en stærk illustration af både kærlighedens styrke, kammeratskabets betydning og samvittighedens gradvise nedslidning."
Kristian Østergaard, Kristeligt Dagblad

"Det, der adskiller Eddy De Winds optegnelser om sin tid i Auschwitz fra mange andre, er, at de er skrevet umiddelbart efter hans frigivelse. Det er en rystende, men også bevægende skildring af menneskelig mod og overlevelsesdrift i et ubegribeligt grusomt system."
Poul Flou Pedersen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Endestation Auschwitz
  • ISBN: 9788772044088
  • Oversætter: Birthe Lundsgaard
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson