Skip to content Skip to footer

Det sørgende dyr

Forfatter:Svend Brinkmann

I denne bog udfolder Brinkmann – blandt andet gennem eksempler fra litteraturen, kunsten og teatret – sorgens væsen og det vilkår, det er at leve med sorgen.

“I dag er der et stort behov for at genopfinde sorgens ritualer. Sorg er nemlig ikke kun noget, vi føler indeni, men i lige så høj grad noget, vi gør. Det er en af de store og fine pointer i Svend Brinkmanns nye bog om det sørgende dyr, hvor han sammenfatter en række af erkendelserne fra forskningsprojektet Sorgens kultur.”
Heidi Laura, Weekendavisen

“‘Det sørgende dyr’ er forbilledligt formidlet i en uprætentiøs tone, intelligent og med stort vidensoverskud.”
***** Anne Sophia Hermansen, Berlingske

Yderligere information

Sidetal

232

Udgivelsesdato

25.10.2018

Køb bogen

title Beskrivelse

Sorgen er kommet i centrum for det moderne menneskes refleksioner over sig selv og over livet. Udbuddet af bøger, tv-programmer, film og musik om sorg er stort. Endvidere er en ny psykiatrisk diagnose for ‘vedvarende sorglidelse’ på vej.

Men sorg er ikke en sygdom, som kan overkommes. Den er derimod et livsvilkår for mennesker, der evner at knytte sig til andre i kærlighed.

I denne bog udfolder Svend Brinkmann – blandt andet gennem eksempler fra litteraturen, kunsten og teatret – sorgens væsen og det vilkår, det er at leve med sorgen. Og han diskuterer, hvad sorgen fortæller om os som mennesker, der formår at elske trods dødens uomgængelighed.

"I dag er der et stort behov for at genopfinde sorgens ritualer. Sorg er nemlig ikke kun noget, vi føler indeni, men i lige så høj grad noget, vi gør. Det er en af de store og fine pointer i Svend Brinkmanns nye bog om det sørgende dyr, hvor han sammenfatter en række af erkendelserne fra forskningsprojektet Sorgens kultur."
Heidi Laura, Weekendavisen

"Brinkmann er berømt for sin nejhat, men viser sig her først og fremmest som en blændende vidensformidler, der disponerer sit stof godt og fastholder et kritisk fokus."
Frank Beck Lassen, Information

"Bogen udfylder et tomrum og samler et felt. Det lykkes Brinkmann at opbygge en sorgens fænomenologi støttet af konstruktivisme og rig på historisk overblik, ny viden og nye perspektiver. Bogen bliver også personligt vedkommende."
Ole Fogh Kirkeby, Politiken

"'Det sørgende dyr' er forbilledligt formidlet i en uprætentiøs tone, intelligent og med stort vidensoverskud."
***** Anne Sophia Hermansen, Berlingske

"… et meget velunderbygget forsøg på at udkaste en helhedsforståelse af fænomenet sorg, som der er bygget op til over længere tid … Tanken i de enkelte delundersøgelser er klar og gennemført, så bogen er nem at følge med i, selv når den behandler indviklede sagsforhold og bruger faglige begreber … Endelig er fortællerstemmen uhyre veloplagt og bevidst. Brinkmann er både indtrængende i beskrivelserne og samtidig i stand til at se større linjer og overordnede problemer.”
***** Hans Gregersen, Nordjyske Stiftstidende

  • Originaltitel: Det sørgende dyr
  • ISBN: 9788772042015
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe