Skip to content Skip to footer

Medfølelse og mindfulness

Fra selvkritik til selvværd
Forfatter:Paul Gilbert

En guide til, hvordan vi kan dæmpe vores ængstelighed og få dybere ro i hverdagen ved at sænke vores forventninger og skyhøje krav til os selv.

Yderligere information

Sidetal

534

Udgivelsesdato

16.04.2010

Køb bogen

title Beskrivelse

Paul Gilbert har gennem sit mangeårige arbejde med kognitive processer i behandlingen af depression og selvværdsproblemer påvist, at man gennem øget viden om sindets negative overbevisninger kan opnå større selvindsigt og efterhånden lære at overskue og kontrollere sine tankemønstre, så man får det bedre.

I denne bog forener han den kognitive adfærdsterapi med principperne for mindfulness og med de buddhistiske tanker, der ligger bag begreber som venlighed, indlevelse, medfølelse og overbærenhed – både med sig selv og med andre.

I bogens elleve kapitler gennemgår Paul Gilbert, hvordan man kan overvinde sin strenge selvkontrol, sin overdrevne bekymring, sin hang til perfektionisme og sine urealistiske høje krav til sig selv. Målet er at opnå større ro og indsigt og dermed leve et liv med mindre stress, angst og vrede.

"Paul Gilbert er en af de mest brillante videnskabsfolk, der forsker i medfølelse i dag. I denne vidunderlige bog, gør han sine teorier tilgængelige og nede-på-jorden. Det føles som at sludre over en kop te i hans stue."
Kristin Neff, professor, University of Texas at Austin

  • Originaltitel: The Compassionate Mind
  • ISBN: 9788779556690
  • Oversætter: Kirsten Vesterager
  • Omslagsdesign: Christian Hvid