Skip to content Skip to footer

De savnede (PB)

Forfatter:Anna Hope

Eftervirkningerne af 1. verdenskrigs rædsler påvirker på forskellig vis de tre kvinder Hettie, Evelyn og Ada. En dag lukker Ada en udmattet dørsælger, der viser sig at være krigsveteran ind i sit køkken. Han bærer på en dyb hemmelighed, der binder de tre kvinder sammen – og som på godt og ondt bringer dem videre.

Yderligere information

Sidetal

284

Udgivelsesdato

18.06.2021

Køb bogen

title Beskrivelse

FEM DAGE I NOVEMBER 1920. Mens et opgravet lig af en ukendt soldat transporteres fra slagmarken i Frankrig og hele vejen til London, følger vi tre kvinder, der på hver sin måde kæmper for at få deres liv på fode igen. Fem dage tager den makabre transport af den døde soldat, der skal symbolisere alle de savnede, døde mænd. Fem dage, der skal vise sig at blive skelsættende for de tre kvinder.

Hettie danser for penge – sixpence for en vals – på det fine Hammersmith Palais for at hjælpe sin mor med at forsørge broren. Han slap levende fra krigen, men er nu kun en skygge af sig selv. Og han skriger sig gennem nætterne.

Evelyn behandler sager for den endeløse række af krigsinvalider, der søger hjælp til dagen og vejen på det arbejdsanvisningskontor, hvor hun er ansat, men hun har i faretruende grad lukket af for sine følelser efter tabet af sit livs store kærlighed.

Ada har mistet sin eneste søn. Nu ser hun ham alle steder, jagter ham gennem gaderne og glemmer alt omkring sig – også sin mand. En dag lukker Ada en udmattet dørsælger ind i sit køkken. Han er krigsveteran, og han bærer på en dyb hemmelighed.

En hemmelighed, der binder disse tre kvinder sammen – og som på godt og ondt bringer dem videre.

 

"Anna Hope har skrevet flot debutroman om krigstab, privat lidelse og officiel erindring ... Hopes roman føjer sig smukt til den bølge af revurderende tekster om Den Store Krig, der er kommet gennem de senere år."
***** Lars Ole Sauerberg, Jyllands-Posten

"... det lykkes for hende – på medrivende, underholdende vis – gennem konkrete detaljer, genoplivede kendsgerninger og forståelige følelser at give læseren ærefrygtig medynk med de liv, der for 100 år siden blev lagt i ruiner i store koncentriske cirkler med epicenter i Europas skyttegrave."
Marie Tetzlaff, Politiken

"Hopes styrke er hendes afmålte handlingsforløb og en nedtonet dramatik, der har sine rødder i klassiske britiske skæbnefortællinger, men som her er skåret til med modernistiske og mere ordknappe skriveredskaber og desuden gødet med en dråbe dameblads-substral."
Merete Reinholdt, Berlingske

"Velskrevet bog, som formår at flette skæbnerne sammen på en elegant måde. Beskrivelserne af tab og magtesløshed fornemmer man i alt, hvad kvinderne går igennem."
Stine Grabas, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Wake
  • ISBN: 9788772046600
  • Oversætter: Bente Kastberg
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson