Skip to content Skip to footer

Catch and kill

sex, løgne og mediernes beskyttelse af Harvey Weinstein
Forfatter:Ronan Farrow

Ronan Farrow modtog Pulitzerprisen for sin dækning af de rystende historier, der førte til Weinsteins fald.

Yderligere information

Sidetal

453

Udgivelsesdato

04.05.2020

Køb bogen

title Beskrivelse

Stjernejournalisten Ronan Farrows nye bog er en af de seneste måneders mest omtalte bøger i USA. Den har ligget flere uger på New York Times‘ bestsellerliste, ryddet overskrifter i mange aviser, været diskuteret i alle nyhedsprogrammer og talkshows og delt af et rekordstort antal mennesker på de sociale medier.

Harvey Weinstein var manden at være gode venner med i Hollywoods enorme filmindustri, hvis man skulle gøre sig håb om en karriere. Han udnyttede også denne magt til at misbruge en lang række kvinder. Afsløringen af hans overgreb fik #metoo-lavinen til at rulle og blev startskuddet på et øget fokus på en giftig cocktail af sex- og magtmisbrug i flere arbejdsmiljøer.

Ronan Farrow modtog Pulitzerprisen for sin dækning af de rystende historier, der førte til Weinsteins fald. I bogen afslører Farrow, hvordan flere store medier medvirkede til hemmeligholdelsen af den ekstremt magtfulde mands sexforbrydelser. Bogen overgår de vildeste thrillere med afpresning, hemmelige agenter og trusler om vold – men er den skinbarlige virkelighed!

Ronan Farrow er søn af filmmanden Woody Allen og skuespilleren Mia Farrow. Hans samtaler med sin søster, der har fortalt, at hun er blevet misbrugt af Allen, har givet ham en respekt for ofrene og en forståelse af, hvordan han skulle få deres tillid og tilladelse til at fortælle deres historier.

"Som magtkritisk journalistisk thriller er ’Catch and Kill’ i topklasse. Bogen, man må læse, hvis man vil vide, hvad der er op og ned på #MeToo-bevægelsens grundfortælling.”
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kim Skotte, Politiken

“Farrow skriver formidabelt, og Ninna Brenøes danske oversættelse yder hans sprog fuld retfærdighed. Med en perfekt balance mellem de afsindige afsløringer om seksuelle overgreb, bagvaskelse og blacklisting … og åbenbaringen af en medievirkelighed, hvor pressen ikke tjener almenvældet, men en udvalgt flok, der har midlerne til at styre historier efter forgodtbefindende, står 'Catch and Kill' som et uomgængeligt hovedværk … Forbilledligt grundig og grusomt nervepirrende.”
*****
Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten

"Det ville sandsynligvis virke som et lidt for usandsynligt plot, hvis ikke man vidste, at det er den skinbarlige virkelighed. På bogens første side beskriver forfatteren, journalist Ronan Farrow, hvordan den dokumentariske M bog er undergået samme grundige faktatjek som hans oprindelige bombe af en artikel i det toneangivende magasin The New Yorker. Netop den artikel var med til at starte # MeToo-bevægelsen, afsløre filmmanden Harvey Weinsteins seksuelle overgreb og magtmisbrug, og sikrede Ronan Farrow Pulitzer-prisen. Den nye bog om tiden op til afsløringen er lige så eksplosiv som afsløringen selv."
Michelle Arrouas, Aarhus Stiftstidende

“Bragende godt skrevet, og man er som læser med helt inde i maskinrummet i en moderne mediekoncern […] En kanon spændende fortælling.”
Bogblogger.dk

"Hårrejsende, modig og umanerlig spændende bog, som er gruopvækkende i og med, at det ikke er fiktion. Bogens dybdeborende beskrivelse af, hvordan magtelitens mænd – også på Farrows egen arbejdsplads – forbryder sig mod andre mennesker, og ikke mindst er sluppet godt fra det i årevis, er rystende læsning. De to spor, Farrows graverarbejde på den omsiggribende og chokerende sag og Weinsteins bøllemetoder over for Farrow med spionage og trusler, krydser sig ind i hinanden på fremragende vis."
Inger Nygaard Kaad, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Catch and kill
  • ISBN: 9788772045399