Skip to content Skip to footer

Brainstorm

Teenagehjernens styrke og formål
Forfatter:Daniel Siegel

I vanlig tankevækkende stil udforsker Siegel i denne bog den rivende psykologiske og neurologiske udvikling, som teenagere gennemgår, og kaster lys over det omfattende potentiale, der ligger i ungdomshjernens byggeplads – både fra de unges og de voksnes perspektiv.

Yderligere information

Udgivelsesdato

31.05.2024

Sidetal

301

Køb bogen

title Beskrivelse

Det er i alderen 12-24, at den menneskelige hjerne udvikler sig allermest. Der kan forekomme pludselige og voldsomme ændringer i barnets opførelse og forhold til andre mennesker – ændringer som mange forældre til teenagebørn sikkert kan nikke genkendende til. Det kan være overvældende som forælder at være vidne til en sådan udvikling, men det kan samtidig opleves som en både ensom og foruroligende oplevelse for teenageren, som gennemgår udviklingen.

Siegel er blandt grundlæggerne af det tværdisciplinære felt ‘interpersonel neurobiologi’, som beskriver hvordan ens sind, hjerne og psykisk velbefindende er gensidigt forbundne og ikke adskillelige. Det er med dette blik på teenagehjernen og dens personlige relationer, at Siegel forsøger at skabe en fælles forståelse mellem forældre og teenager ved helt konkret at gennemgå de videnskabelig udviklinger, der foregår i hjernen – både de kemiske og hormonelle sammensætninger og neurale netværk, der findes i hjernen.

  • Originaltitel: Brainstorm
  • ISBN: 9788772047096
  • Oversætter: Vibeke Sandberg
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson