Skip to content Skip to footer

Tabte forbindelser

Forfatter:Johann Hari

En gribende og smertefuld, men også grundresearchet, indigneret og kraftfuld undersøgelse af, hvad vi tror, vi ved om depression og behandlingen af den; hvorfor det er så fejlbehæftet – og hvad vi faktisk måske kan gøre i stedet.

Yderligere information

Udgivelsesdato

03.11.2023

Sidetal

361

title Beskrivelse

Vi står over for en sundhedsmæssig global katastrofe. Aldrig har så mange mennesker været deprimerede eller oplevet angst: WHO forudsiger, at depression i 2030 vil udgøre den største sundhedsfaglige byrde globalt set – og det er blandt alle sygdomme.

Videnskabsjournalist Johann Hari har selv kæmpet med depression og været på antidepressiva. Bogen her er en personligt drevet, grundresearchet, indigneret og velskrevet undersøgelse af, hvad vi tror, vi ved om depression og behandlingen af den, og hvorfor det er så fejlbehæftet. Vi har vænnet os til at betragte depression som en kemisk ubalance i den enkelte hjerne, der behandles bedst med medicin – men når vi ser på de egentlige resultater af de studier, der findes af medicinens effekt, er den påfaldende lille, og når vi ser nærmere på, hvordan depression udvikler sig i vores samfund i dag, forekommer det dybt usandsynligt, at det udelukkende kan forklares som afvigelser i individers hjerner. 

I bogen rejser Hari verden rundt og taler med de forskere, der ved mest – og han kommer frem til ni årsager til depression. Nogle er biologiske, resten samfundsmæssige. Ni årsager, der samtidig kan være svaret på, hvordan vi redder vores samfund fra at blive fuldt ud defineret af depression i det 21. århundrede.

“Jeg er overbevist om, at jo flere mennesker, der læser denne bog, jo bedre vil verden kunne få det.”
Naomi Klein

Tabte forbindelser er en fantastisk og dybdegående analyse af den depression og fremmedgørelse, der hjem­søger samfundet.”
Hillary Clinton

 

  • Originaltitel: Lost Connections: Uncovering the Real Causes of Depression – and the Unexpected Solutions
  • ISBN: 9788772046266
  • Oversætter: Jonas Ejlersen
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson

Bliv opdateret

© 2023 Forlaget Klim