Skip to content Skip to footer

Stum Tvang

En marxistisk undersøgelse af kapitalismens økonomiske magt
Forfatter:Søren Mau

Hvordan kan vi bruge Marx lige nu? Interessen for Karl Marx som tænker og filosof er kraftigt stigende i disse år. STUM TVANG er et skarpt og samlet forsøg – og det første danske – på at formulere en nutidig og filosofisk relevant marxisme, der kan rumme og belyse de udfordringer, vi står over for i verden i dag.

Yderligere information

Sidetal

410

Udgivelsesdato

16.09.2021

Køb bogen

title Beskrivelse

“Stum tvang” af Søren Mau er nytænkning af kapitalismens grundlag, styrker og svagheder ud fra et marxistisk synspunkt.

Karl Marx er måske én af de største kapitalismekritikere historisk set, og hans tænkning er i dag mere relevant end nogensinde. Man kan undre sig over, at kapitalismen stadig lever i fuld flor, når den er så ødelæggende for mennesker og miljø. Især fordi det kun er en meget lille gruppe mennesker, der drager fordel af kapitalismen.

Søren Mau er filosof, og han præsenterer en teori om “de økonomiske forholds stumme tvang” ud fra Karl Marx’ kapitalismekritiske forfatterskab. Kapitalisme handler nemlig ikke kun om ideologisk magt og medfølgende vold og tvang; det handler i lige så høj grad om den underliggende økonomiske tvang, det kapitalistiske samfund beror på – den tvang, bogens titel “Stum tvang” hentyder til.

Men spørger man Søren Mau, ulmer oprøret mod kapitalismens stumme tvang. Drømmen om noget andet og mere vokser verden over, og interessen for Karl Marx stiger.

Med “Stum tvang” leverer Søren Mau højaktuel filosofisk og samfundshistorisk læsning.

"En banebrydende udgivelse"
Information

 

"Et stort akademisk værk"
❤️❤️❤️❤️
Politiken

 

"Begavet og velskrevet"
Weekendavisen

 

 

  • ISBN: 9788772046518
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen