Skip to content Skip to footer

Skole-hjem-samarbejde med etniske minoritetsfamilier

Forfatter:Maria Ovesen Forfatter:Noomi Matthiesen

Med rod i teori og praksis fremhæves her en række tilgange til de udfordringer og dilemmaer, der kan være knyttet til samarbejdet mellem danske skoler og etniske minoritetsforældre – særligt de familier, der er udsatte.

Yderligere information

Sidetal

244

Udgivelsesdato

01.05.2020

Køb bogen

title Beskrivelse

Hvordan skaber man et ligeværdigt og tillidsfuldt samarbejde mellem lærere og forældre, skole og hjem? Hvordan etablerer man en dialog, hvis den ene part ikke taler godt dansk? Hvis forskelle i kulturer og forståelser af skole og læring virker uoverstigelige? Og hvordan bliver det klart, hvad der er lærerens ansvar, og hvad der er forældrenes?

Skole-hjem-samarbejde med etniske minoritetsfamilier undersøger de udfordringer og dilemmaer, der kan være knyttet til samarbejdet med etniske minoritetsforældre – og særligt de familier, der er udsatte. Bogen vægter beskrivelsen af skole-hjem-samarbejde fra et forældreperspektiv. Målet er at støtte lærere og andre pædagogiske professionelle i at se og analysere dilemmaer og udfordringer på nye måder og dermed få øje på nye veje at gå i praksis. Bogen belyser disse udfordringer og dilemmaer ud fra den almene skole-hjem-samarbejdspraksis, som i mange tilfælde kan være så ‘selvfølgeliggjort’, at der opstår blinde pletter.

Området undersøges ud fra forskellige teoretiske perspektiver og illustreres gennem praksiseksemplarer og autentiske cases. Samtidig fastholder bogen, at skole-hjem-samarbejde er komplekst og fyldt med paradokser, som ikke lader sig løse ud fra en manual, men må håndteres fra case til case.

  • ISBN: 9788772045474
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson