Skip to content Skip to footer

Paulus

Forfatter:Alain Badiou

Grundlæggelsen af universalismen

Alain Badiou argumenterer i denne bog for at Paulus’ kristent funderede universalistiske budskab kan fungere som modsvar på nutidens polariserede samfundsdebat.

Yderligere information

Sidetal

148

Udgivelsesdato

27.05.2021

Køb bogen

title Beskrivelse

Hvem var Paulus, og hvad er hans relevans i dag?

Den franske filosof Alain Badiou cementerer Paulus som en central og vedkommende figur, ikke kun for kristne og ikke kun i bibelsk tid, men for enhver i ”moderne politisk refleksion”. Paulus er relevant i dag netop på grund af hans budskab om universalisme, som Badiou fremhæver som det, der kan skabe fælles grund i vor tids polariserede debat.

Paulus siger: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle lige præcis på de andres vel” (Filipperbrevet 2,4), og med det som udgangspunkt muliggør han eksistensen af både særidentitet og universalisme, i én og samme verden.Vi eksisterer i fællesskab, på grund af, og ikke på trods af, vores forskelle.

Det er Kristusbegivenhedens radikale budskab ifølge ateisten Badious Paulus – og det henvender sig til os alle, med et universelt og aktivistisk budskab. Bogen er forsynet med en kyndig efterskrift af Troels Engberg-Pedersen, professor i teologi og forfatter til bogen “Paulus om identitet”.

“Bogens tunge stof er formidlet med en lethed og elegance, der gør den overraskende nem at læse, og den vil have interesse for en bred vifte af teologisk og filosofisk interesserede læsere.”
Peter Holm Rasmussen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Paulus
  • ISBN: 9788772046501
  • Oversætter: Karen Holm Christensen
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson
  • Forord / Efterskrift: Troels Engberg-Pedersen