Skip to content Skip to footer

Kvadrantmodellen

Forfatter:Jan Tønnesvang Forfatter:Nanna B. Hedegaard Forfatter:Simon E. Nygaard

Dette hæfte er en open access-introduktion til KVADRANTMODELLEN, som er udviklet af den amerikanske filosof Ken Wilber.

Vitalisering

Yderligere information

Udgivelsesdato

01.01.2015

Sidetal

24

title Beskrivelse

Dette hæfte er en open access-introduktion til KVADRANTMODELLEN, som er udviklet af den amerikanske filosof Ken Wilber.

Kvadrantmodellen er en hjørnesten i den Integrative Vitaliseringspsykologi (IVP), som er udviklet af Jan Tønnesvang, der er professor på Psykologisk Institut, Aarhus Universitet. Kvadrantmodellen sammenfatter de fire grundperspektiver, som vi som mennesker anskuer ting, relationer og begivenheder i. Den er essentiel i forhold til at gøre den Integrative Vitaliseringspsykologi til en egentlig integrativ tilgang.

En anden grundmodel indenfor IVP er VITALISERINGSMODELLEN, der sammenfatter menneskets fire psykologiske grundbehov og viser, hvilke former for relationer og miljøer, der giver psykologisk ilt til – og dermed vitaliserer og understøtter udviklingen af – disse. En tredje grundmodel indenfor IVP er modellen for KVALIFICERET SELVBESTEMMELSE, der sammenfatter de fire grundlæggende tilværelseskompetencer, som mennesker har brug for at udvikle sig indenfor, hvis de skal mestre deres liv som, helhed. Denne model kaldes med en forkortelse også for KvaS-modellen. Der er ligeledes lagt introduktioner til Vitaliseringsmodellen og modellen for Kvalificeret selvbestemmelse på Klim.dk til fri afbenyttelse.

Vær opmærksom på, at det skal opgives til copy-dan, hvis man anvender en eller flere af introduktionerne i undervisningssammenhæng.

Læs mere om NIVID på www.psy.au.dk/toennesvang/nivid

  • ISBN: 9788771293531