Skip to content Skip to footer

Kristendom

Forfatter:Svend Andersen

Yderligere information

Sidetal

218

Udgivelsesdato

03.06.2022

Køb bogen

title Beskrivelse

I kristendommen hænger tro og forståelse sammen. Svend Andersen præsenterer i bogen kristendommen som en nutidig livsforståelse. Baggrunden er kristendommens plads i dagens offentlige debat, der spænder mellem ateistisk afvisning og nationalkonservativ tale om ”kristne værdier”. Begge lejre går fejl af kristendommen.

Dens kerne er den faderløse Jesus, som anråber/påkalder hele verdens skaber, Gud, som sin far. Han lever og dør i troen på sin himmelske far, på trods af lidelse og nederlag. Det kristne budskab er, at mennesker i dag kan finde et nyt livsgrundlag ved at identificere sig med den Jesus, Bibelen fortæller om. Kristen tro er livsmod på trods af dødsangst.

Bogen behandler endvidere kristendommens forhold til naturvidenskab, etik og politik. Og den foreslår en fornyelse af forholdet mellem stat og kirke.

"... bogen er vigtig og ikke mindst et godt indspark i en debat, hvor intet er helligt." 4 hjerter, Marie Jacobsen Damm, Politiken “Meget interessant intellektuel udgivelse, hvor kristendommen sættes ind i en moderne kontekst på en meningsfuld måde.” Inger Nygaard Kaad, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Kristendom
  • ISBN: 9788772047812
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe