Skip to content Skip to footer

Kampen om lykken

Perspektiver, potentialer og problemer
Forfatter:Alfred Sköld Forfatter:Svend Brinkmann

Det er begreb, der unægtelig er en indgroet del af vores alles hverdagssprog … men hvad er lykken egentlig? Noget, vi bør jage? Bygge samfund på? Noget, vi har ret til? Ja, findes den overhovedet? Disse og mange andre aspekter af lykken belyser en række veloplagte bidragsydere i denne vidensspækkede tværfaglige antologi.

“Det er et overflødighedshorn af både tænksomme og bitre tekster, Sköld og konsorter her serverer; spis løs, alle I lykkehungrende læsere! Brinkmann selv leverer som altid sin del på højt niveau, omend det faktisk lykkes ham at undgå at tage stilling.” Bent Meier Sørensen, Berlingske

Yderligere information

Sidetal

280

Udgivelsesdato

12.06.2020

Køb bogen

title Beskrivelse

Hvad er lykken? En afgørende del af at være menneske? Noget, vi bør jage? Bygge samfund på? Noget, vi har ret til? Ja, findes den overhovedet? Begrebet om lykke har en dyb virkningshistorie i filosofien og den menneskelige tænkning. Måden, vi har forholdt os til lykken på, har været afgørende for de samfund, vi som mennesker ville bygge – og de liv, vi ville leve.

I ‘Kampen om lykke’ samler Svend Brinkmann og Alfred Bordado Sköld en række vigtige stemmer fra en palet af discipliner – psykologi, filosofi, teologi, bl.a. – for at aftegne anatomien af, hvad lykke er for noget. Men også for at se kritisk på, hvordan vi i dag opfatter lykken som et krav til livet og os selv, og måske kunne udpege veje til at lade lykken ind på en ny måde. Bogen er med sine filosofiske og teoretiske, men også livsaktuelle refleksioner henvendt til både den almene læser og fagpersonen.

"Det er et overflødighedshorn af både tænksomme og bitre tekster, Sköld og konsorter her serverer; spis løs, alle I lykkehungrende læsere! Brinkmann selv leverer som altid sin del på højt niveau, omend det faktisk lykkes ham at undgå at tage stilling." Bent Meier Sørensen, Berlingske

"... nok er 'Kampen om lykken' en uegal bog. Men det gør kun kampen mere livs-og øjeåbnende. Og som Wittgenstein siger: 'at være i undren er i sig selv lykkegivende.' Splittet og helet kommer man således igennem de langt over 300 sider. Mens isen langsomt smelter."
Liselotte Wiemer, Politiken

“I denne glimrende antologi undersøges, hvad lykke er. Er det overhovedet et begreb, vi kan begribe endsige indfange? … Det er en god bog, der i sin egen form faktisk beskriver forholdet til lykken: Det har mange aspekter. Men forfatterne er gode til at komme omkring dem.”
Thomas Reinholdt Rasmussen, Kristeligt Dagblad

  • Originaltitel: Kampen om lykken
  • ISBN: 9788772044699