Skip to content Skip to footer

Frygt

Yderligere information

Sidetal

196

Udgivelsesdato

17.10.2008

Køb bogen

title Beskrivelse

Vi lever i en frygtkultur, hævder Lars Svendsen i dette essay. Frygten er blevet altomfattende: Den styrer vores privatliv og offentligheden. Via medierne bombarderes vi dagligt af trusler om en syndflod af farer, og således præges vores livsverden af en konstant frygt for terror, klimaforandringer og alskens smittefarer.

“Frygt” er et tankevækkende essay, der handler om hvordan vi igennem medierne hele tiden bliver mindet om at være bange; vi skal være bange for klimaforandringer, terror, sygdomme og meget mere. Forfatteren til “Frygt” tager udgangspunkt i en lang række teorier, og finder bl.a. grundsten i fænomenologien, den politiske filosofi, skønlitteraturen og meget mere.

 

"Det er igen lykkedes den norske filosof Lars Fr. H. Svendsen at krydse diagnoser af samtiden med idehistoriske læsninger, som kvalificerer begge dele."
Information

 

"Svendsen er nemlig en herlig empiriker, der begrunder sine synspunkter i fakta og blot låner begreber fra de store mænd, han står på skuldrene af. Og det kommer der virkelig vedkommende filosofi ud af."
⭐⭐⭐⭐⭐
Jyllands-Posten

 

"Med filosoffens nysgerrighed og med lån fra litteraturens kagedåse kommer Svendsen ud i alle frygtens kringelkroge, så læseren både bliver klogere og underholdt."
⭐⭐⭐⭐
Jydske Vestkysten

 

"Lars Fr. H. Svendsen skriver interessant om tunge emner i et sprog, man forstår. I sin nye bog ser han tidens frygt i øjnene. Vi lever i den mest trygge periode i historien. Alligevel styres vores liv af frygten for terror, klimaforandringer og salmonella. Men frygt fjerner glæde, stjæler frihed og ødelægger folks tillid. så tag cykelhjelmen af et øjeblik. Det skal nok gå alt sammen."
Ekstrabladet

 

"Svendsen giver frygtkulturen fint filosofisk modspil i 'Frygt' ... Ligesom Svendsens tidligere bøger om stor universelle temaer – blandt andet ondskab og kedsomhed – sammenstiller den udsagn af et væld af filosoffer og mikser dem med egne gode indsigter og analyser."
Politiken

  • Originaltitel: Frykt
  • ISBN: 9788779556164
  • Oversætter: Joachim Wrang
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler

Du kunne også være interesseret i...