Skip to content Skip to footer

Fælder i organisationer

Forfatter:Chris Argyris

Lederskab, kultur og organisatorisk design

En spændende og perspektivrig bog for ledere i både den private og den offentlige sektor. Argyris bidrager med et væld af illustrative eksempler på udfordringer, når der ledes, udvikles og forandres for organisationer.

Yderligere information

Udgivelsesdato

15.04.2014

Sidetal

184

Køb bogen

title Beskrivelse

Det er såkaldte andenordensrefleksioner, der er nøglen til at forstå og bearbejde organisationers problemer – og det er gennem refleksionsarbejde, at den adfærd, der bremser eller besværliggør udvikling, kan sættes i spil og håndteres.

Det er populært at tale om den reflekterende leder og at kunne forstå sig selv og sin lederrolle. Men det er ikke let i praksis, og mange har bud på, hvordan man reflekterer over sin egen adfærd. Argyris’ kendetegn er, at han baserer sin metode på modeller, der er solidt forankret i mange års forskning i ledelse og ledelsesudvikling. Udvikling og forandring, der lykkes, beror ifølge Argyris på denne systematiske og vedvarende refleksion over egen adfærd.

Bogen henvender sig til ledere og udviklingskonsulenter eller forandringsagenter – hvad enten det er interne aktører eller eksterne konsulenter – som arbejder med at lede og udvikle organisationer. Budskaberne er lige relevante, hvad enten det er de løbende forbedringer i det daglige eller større forandrings- og kulturændringsprojekter.

"'Fælder i organisationer' er en meget vigtig bog. Den dykker ned bag de flotte ord om forandringer og sætter fingeren på et ømt sted; hvorfor går det ofte så galt, når en organisation skal til at fungere på en anden måde? Nu afdøde Chris Argyris går endda et skridt videre og kommer helt ind i de enkelte medarbejderes adfærd i forhold til vedtagne beslutninger."
*****
Henrik Ørholst, Børsen

"Hvad enten man taler om politisk lederskab, besparelser på kommunale budgetter eller forandringer i virksomheder, kan Argyris' beskrivelser af defensive rutiner hjælpe os til at få indsigt i vores egen måde at handle på. Bogen, som har forord af professor Per Nikolaj Bukh, er relevant for ledere, udviklingskonsulenter og forandringsagenter såvel som interne aktører og eksterne konsulenter, der arbejder med at lede og udvikle organisationer. Især til undervisning og til diskussion i grupper er den spændende."
Ulla Bechsgaard, Jyllands-Posten

  • Originaltitel: Organizational Traps. Leadership, Culture, Organizational Design
  • ISBN: 9788779559134
  • Oversætter: Peter Weigelt
  • Omslagsdesign: Christian Hvid