Skip to content Skip to footer

Den blinde gud

Forfatter:Chris Tvedt Forfatter:Elisabeth Gulbrandsen

Andet bind om politimanden Edvard Matre.

“Selv om man efterhånden har nået sit krimi-mætningspunkt, og der virkelig skal noget til for at få blodet i kog, bør man alligevel give en ny krimi skrevet af norsk forfatterpar en chance. Den er nemlig rigtig god, på en lidt anderledes måde.”
Gunhild Korsgaard, Helsingør Dagblad

Yderligere information

Sidetal

376

Udgivelsesdato

20.02.2016

Køb bogen

title Beskrivelse

Chris Tvedt har skrevet dette andet bind ’Den binde gud’ om politimanden Edvard Matre sammen med sin kone Elisabeth Gulbrandsen. Den første i serien, ’Af jord er du kommet’, udkom på dansk i 2013.

Et usædvanligt brutalt, væbnet røveri i Bergen er endt med et drab.Og noget tyder på, at en ansat på pengeoptællingscentralen har hjulpet med. Sporene peger mod en gruppe ekstremt voldelige højreekstremister, men til kriminalefterforsker Edvard Matres store frustration får han en direkte ordre fra Politiets Efterretnings Tjeneste om at droppe sagen. Krimifolkene vil helst gribe banden straks for at hindre flere røverier eller mord, men PST vil overvåge medlemmerne for at se, hvor langt ind i ekstremistiske terroraktioner de er involveret.

Store moralske dilemmaer tordner sig op for Matre, men han er uortodoks og dårlig til at adlyde ordrer … Han beder sin førstemand Tommy om at gå under jorden og infiltrere miljøet …

"Selv om man efterhånden har nået sit krimi-mætningspunkt, og der virkelig skal noget til for at få blodet i kog, bør man alligevel give en ny krimi skrevet af norsk forfatterpar en chance. Den er nemlig rigtig god, på en lidt anderledes måde."
Gunhild Korsgaard, Helsingør Dagblad

"Ganske nytænkt i en efterhånden meget gennempløjet genre. Chris Tvedt og frue har med 'Den blinde gud' skrevet en ualmindelig hæsblæsende og uforudsigelig politirutineroman, som lægger sig sorgfuldt, sort og smerteligt i skyggen af Anders Breivik og tragedien på Utøya. Igen med den særlige norske magisk-sociale realisme, hvor plottet snor sig spændende og spontant til sidste side som en fossende elv ned ad fjeldet mod afgrunden."
Bo Tao Michaëlis, Politiken

"'Den blinde gud' er eminent spændende og meget stemningsrig. Det er praktisk talt norsk noir ... det er en pageturner!"
Michael Olsen, Lektørudtalese

  • Originaltitel: Den blinde guden
  • ISBN: 9788771294781
  • Oversætter: Lena Krogh Bertram
  • Omslagsdesign: Christian Hvid