Skip to content Skip to footer

Veje til frygtløshed

om at møde de steder, der skræmmer dig
Forfatter:Pema Chödrön

Metoder til at konfrontere frygt samt at praktisere kærlig medfølelse overfor sin omverden i dagligdagen.

Yderligere information

Sidetal

143

Udgivelsesdato

20.03.2006

Køb bogen

title Beskrivelse

Vi kan lade det, der overgår os i livet, påvirke os, så vi bliver mere og mere krænkede, hadefulde, tilbagetrukne eller frygtsomme; eller vi kan lade det formilde os og gøre os venligere og mere åbne over for de ting, der skræmmer os. Det er et valg, vi hele tiden har.

I denne bogs vejledninger fokuserer Pema Chödrön på bodhichitta, et begreb, som hun siger er nemmere at forstå end at oversætte. Bodhichitta er forbundet med medfølelse – evnen til at føle den smerte, vi alle deler.

Ubevidst beskytter vi hele tiden os selv mod denne smerte, fordi den skræmmer os. Vi opbygger mure af meninger og fordomme, der baserer sig på angst for at blive såret. Vores iboende evne til kærlighed og omsorg er en sprække i det murværk, og ved at praktisere kan man lære at finde åbningen og bruge de sårbare øjeblikke, hvor man føler ydmygelse og utilstrækkelighed, men også kærlighed og taknemmelighed.

Bogen indeholder vejledning i: – at praktisere kærlig venlighed – at praktisere medfølelse – at praktisere tonglen – bodhisattva-aktivitet

" 'Veje til frygtløshed' kan på det varmeste anbefales. Den er fuld af livsvisdom og 'food for thought', i en tid præget af selvtilstrækkelighed og fremmedhad. Der er ingen floskler og ingen frelsthed, kun jordbunden fornuft og masser af kærlig venlighed. Og den fine og mundrette oversættelse af Karen Syberg gør ikke glæden ved bogen mindre."
Helga Schmidt, KultuNaut

 

"Hælder man en dråbe frisk kildevand på en sten i solskinnet, fordamper den hurtigt. Hælder man den i havet, vil den aldrig gå tabt. Derfor udtaler man det ønske, at vi ikke vil beholde belæringerne for os selv, men bruge dem til gavn for andre. Det er i denne ånd, jeg fremlægger nærværende vejledning. Må den hjælpe os til at nærme os de skræmmende steder..."
Forfatterens forord

  • Originaltitel: The places that scare you
  • ISBN: 9788779551541
  • Oversætter: Karen Syberg
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler